REKLAMI GEÇ

Denizli tarlalarında karpuz ustalarının şovu başladı

Denizli tarlalarında karpuz ustalarının şovu başladı

Türkiye’nin önemli karpuz üretim yerlerinden olan Denizli tarlalarında karpuz hasadı başladı. Karpuz ustalarının şovu ise görenleri şaşırtıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2017 Cumartesi, 09:40

Başta Acıpayam Ovası, Tavas Ovası olmak üzere Denizli’nin tarım arazilerinde karpuz hasadı başladı. Karpuz şu an tarladan kilogramı 25-35 kuruş arasında satılıyor. Meyve Sebze Toptancı Hali’nde ise, ortalama satış fiyatı 50 kuruş. Tüketiciye ulaştığında fiyatlar biraz daha kabarıyor. Marketlerde ve manavlarda karpuzun kilogram satış fiyatı 79 kuruş ile 1 TL arasında değişiyor.

Karpuz hasadının başladığı bu günlerde tarım arazilerinde karpuz hasadını yapanlar, “Bunlar basketbolcülerden bile daha yetenekli” yorumlarını yapıyor. Zira, bir kişi kökeninden karpuzu koparıp 5-6 metre ileride bekleyen bir başkasına 10-12 kilogram ağırlığındaki karpuzu fırlatıyor. Karpuzu kapan kişi de, kamyonet ya da traktör römorku yanında bekleyen bir başkasına karpuzu fırlatıyor. O da karpuzu kapıp, römorkun üstünde bekleyene karpuz atışı yapıyor ve son olarak karpuz römork ya da kamyonetin kasasına döşeniyor.
Karpuz atışını kusursuz yapanların, bu hareketlerini defalarca yaptıkları için kaslarını da güçlendirdikleri belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı