REKLAMI GEÇ

Hasköy’de tarla günü

Hasköy’de tarla günü

Sarayköy’ün Hasköy Mahallesi’nde Mısır-Soya karışımı yem bitkisi için Tarla Günü düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2016 Pazar, 11:48

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü(BATEM) ortak çalışması ile hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelere yönelik geliştirilen Mısır-Soya karışımı yem bitkisi ile ilgili demonstrasyon çalışmaları kapsamında, Sarayköy’ün Hasköy Mahallesinde tarla günü düzenlendi.

saraykoy-tarla-gunu-3

Tarla gününe Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Batı Akdeniz Araştırma Enstitü Yayım Koordinatörü Ertuğrul Taştekin ve proje sorumlusu Mehmet Pamukçu, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Daire ve Kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

saraykoy-tarla-gunu-1

15 BİN HEKTAR ALANDA 650 BİN TON ÜRÜN ELDE EDİLİYOR
Törende Denizli’nin tarım ve hayvancılıkta son yıllarda artan üretim potansiyeli hakkında bilgi veren İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, “Denizli’de yaklaşık 244 bin büyükbaş, 615 bin küçükbaş hayvan mevcut. Hayvancılığa paralel olarak özellikle fiğ, yonca ve silajlık mısır üretimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen yem bitkileri desteklemelerinin de katkısıyla yaygınlaştı. Yaklaşık 15bin hektar alanda Silajlık Mısır ekimi yapılarak 650 bin ton civarında ürün elde edilmektedir. Gerek il ve ilçe müdürlüklerimiz, gerekse tarım ve hayvancılığa yönelik faaliyet gösteren birlik, kooperatif ve ziraat odaları tarafından, bitkisel ve hayvansal üretim konularında, üretimlerinin artırılması, artan üretimin yanında kaliteden de ödün verilmemesi gibi konularda çiftçilere verilen eğitim aralıksız devam ediyor” dedi.

saraykoy-tarla-gunu-2

Mısır-Soya karışımı yem bitkisi ile ilgili demonstrasyon çalışmaları projesi ile ilgili bilgi veren Proje Sorumlusu Mehmet Pamukçu, demonstrasyon ekim ve yetiştirme tekniklerini anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı