REKLAMI GEÇ

Hayvan sağlığı masaya yatırıldı

Hayvan sağlığı masaya yatırıldı

Veteriner hekimlere “Hayvan sağlığında kullanılan veteriner tıbbi ürünlerin akılcı kullanılması” anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 09:33

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider ile veteriner hekimler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığından Çalışma Grup Sorumlusu Veteriner Hekim Arif Özkan, Veteriner Hekim Ömer Faruk Bilgiç, Veteriner Hekim Aslı Kortel ve Veteriner Hekim Bekir Yücel Tanrıkulu birer sunum gerçekleştirdi.

veteriner-hekim-toplanti-1

Hayvan sağlığında antibiyotik kullanımında farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Veteriner Hekim Arif Özkan, “İlaçlar, hayvan sağlığı ve refahı için hayati önem taşıdığı için söz konusu ilaçların doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. İlaçlardan istenilen faydanın elde edilebilmesi için doğru hastalık teşhisi konulması gerekmektedir. Ayrıca hastalığa karşı doğru ilacın seçilmesi, seçilen ilacın uygun şekilde, uygun dozda ve uygun sürede uygulanması ile mümkündür. İlaçların üretiminden son kullanımına kadar ki döneminde oluşabilecek bir uygunsuzluk tedavide başarısızlığa neden olacaktır. Buna bağlı olarak ekonomik kayıplar, hayvansal gıdalarda ilaç kalıntısı ve ilaçlara karşı direnç oluşması sebebiyle önemli bir halk sağlığı sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Veteriner Tıbbi Ürün Yönetmeliği, ilaçların ruhsatlandırılma aşamaları, reçete tanzimi ve veteriner satış yerlerinde tutulması gereken kayıtlar hakkında da bilgi verildi. Soru-cevap bölümünün tamamlanmasıyla toplantı sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı