REKLAMI GEÇ

Hibe alan yatırımcılar protokol imzaladı

Hibe alan yatırımcılar protokol imzaladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Denizli Valiliği’nce Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ndan (KKYDP), 2010 yılında desteklenecek ekonomik yatırımlar kapsamında hibe desteği alan yatırımcılarla, protokol imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2010 Cuma, 14:55

Protokol törenine Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, İl Genel Meclisi üyeleri, yatırımcılar ile çiftçiler katıldı.

Protokol öncesi bilgi veren Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, KKYDP kapsamında 11 ekonomik proje yatırım programına alındığını, toplam hibe tutarının ise 2 milyon 298 bin 303 TL olduğunu söyledi. KKYDP kapsamında 2 sulama projesinin de yatırım programına alındığını sözlerine ekleyen Gülsever, sulama projelerinin toplam hibe tutarının 729 bin 183 TL olduğunu, 2010 yılında toplam 13 proje için verilecek toplam hibe miktarının ise 3 milyon 27 bin 486 TL olduğunu, hibe desteklerinin verilmeye başlandığı 2005 yılından itibaren ise toplam rakamın 14 milyon 829 bin 826 TL olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen ise, “Tarımsal anlamda arkadaşlarımız üretim yapmak iradesini ortaya koymuş durumdalar. Bunun sonrasında tabi ki devlet olarak kendilerine el uzatılıyor ve Tarım Bakanlığımız 14 Milyon TL’ye yakın bir destekleme yapıyor. Bunun en az yüzde 50’si de arkadaşlarımız tarafından konulduğunu düşünürsek 30 Milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirilmiş oluyor. Biz bunun faydasını gittiğimiz yerlerde çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Çünkü yapılan tesislerin çoğunu arkadaşlarımızla birlikte gidip görüyoruz. Kırsal kesime çıktığımız zaman ziyaret ediyoruz. Hem arkadaşlarımız memnunlar, hem de üretim ve kalite anlamında her yerde boy ölçüşebilecek şekilde arkadaşlarımız üretim yapıyorlar. Bu da bize büyük bir mutluluk veriyor. Arkadaşlarımızın işlerini daha da büyütmelerini, daha çok yanlarında işçi çalıştırmalarını ve ilimiz ekonomisine destek vermelerini canı gönülden istiyoruz. Üretim yapan, yanında bir kişi daha çalıştıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz’ dedi.

Denizli Ziraat Daları Başkanı Hamdi Gemici, Denizli’de seracılığa büyük bir ilgi olduğunu ve ilerleyen zamanlarda Denizli’nin seracılıkta bir başkent olacağını söyledi.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, ülkemizde ve ilimizde tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin karşılığının görüleceğini söyleyerek, sektörde hizmet verenlere teşekkür etti.

DTO Başkanı Necdet Özer de, yapılan protokolün ilimizin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen ile hibe desteği alan Gün Gıda İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Hisar Mandıra Süt Ürünleri Tarım Hayvancılık Gıda Nakliye Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Bal İşleme ve Paketleme yatırımı için Hüseyin Çalışkan, Yayanlar Kuruyemiş Sanayi Ticaret Ltd. Şti, Evran Çırçır Sanayi ve Ltd. Şti, Biriz Kuruyemiş Top. Mah. ve Nakliye Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Taslacılar Tarım Tekstil Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Fakılı Tekstil Gıda Seracılık İnşaat Malzemeleri Taş. Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri. Tic. ve San. Ltd. Şti, Karakoçoğlu Deri ve Kösele Sanayi ve Tic. Ltd. Şti ve Bulut Otomotiv Soğuk Hava Tarım Sanayi ve Tic. AŞ. temsilcileri ile protokol imzalandı. KKYDP kapsamında Sarayköy Kaymakamlığı ve S.S Emirhisar Sulama Kooperatifi sulama projesi protokolü de imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı