REKLAMI GEÇ

Honaz’da 25 bağ çiftçisi uygulamalı eğitimle bilinçlendi

Honaz’da 25 bağ çiftçisi uygulamalı eğitimle bilinçlendi

Honaz bölgesinde bağcılıkla uğraşan çiftçiler, daha az kalıntıyla daha kaliteli ürün elde etmek konusunda eğitim almak için geçtiğimiz şubatta imza topladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Honaz İlçe Müdürlüğü bu talebi karşılıksız bırakmadı. Bağlar okul, çiftçiler öğrenci oldu. 25 bağ çiftçisi, aylar süren uygulamalı eğitimden geçti, sertifikalarını aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2016 Cuma, 14:38

Türkiye’nin en önemli bağ üretim alanlarından birine sahip Denizli, hem sofralık hem de şaraplık üzüm konusunda son yıllarda hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarında boy gösteriyor. Denizli’de üretilen şaraplar uluslararası yarışmalarda peşi sıra ödüller alırken, Denizli’nin başta Yenicekent olmak üzere sofralık üzümleri de farklı ülkelerden ciddi talep görüyor.

Güney, Çal ve Buldan’dan sonra en fazla bağcılık faaliyetlerinden biri de Honaz’ın Kocabaş bölgesinde gerçekleştiriliyor. Kocabaş bağları özellikle uluslararası kalite standartlarına yönelik doğal, az ilaçlama ve az kalıntılı üretime örnek bağlar olarak gösteriliyor. Ancak bölgedeki bağ çiftçisi, yine de kendini yeterli bulmayarak daha bilinçli bir üretim konusunda Honaz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden destek istedi. Şubat ayında imza toplayan üreticiler, bir kurs programı talebinde bulundu.

Honaz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçilerden gelen bu talebi hemen İl Müdürlüğü yetkilileriyle paylaştı. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü talep üzerine konusunda uzman eğitimcileri görevlendirdi ve mart ayında “Bağ Çiftçi Tarla Okulu” adı altındaki sertifika programını uygulamaya koydu.

Bağlar, tarlalar okul, çiftçiler öğrenci oldu. Budamadan hasada, hastalıkla mücadeleden ilaçlamaya, gübrelemeden aralamaya birçok konuda uygulamalı eğitim gören 25 bağ üreticisi teorik bilgiler de öğrendi.

Aylar süren eğitimden geçen bağcılar, dün Kocabaş’taki Emek Bağı’nda düzenlenen sertifika töreniyle sertifikalarını aldılar. Uygulamalı eğitim gördükleri bağlarda sertifikalandırılan üreticilerin de birer konuşma yaptığı törene Tarım İl ve İlçe yöneticileri de tam kadro katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı