REKLAMI GEÇ

Hububat alımları 3 yerde yapılacak

Hububat alımları 3 yerde yapılacak

Tarım İl Müdürlüğü, hububat alımlarının, Toprak Mahsulleri Ofisi Merkez, Acıpayam ve Çivril’deki ajans müdürlükleri vasıtasıyla yapılacağını duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2010 Salı, 17:09

Hububat hasat sezonunun başlaması sonrası, TMO’nun alacağı hububat alım fiyatları açıklandı. TMO, 2010 yılı üretim sezonunda, ekmeklik buğdayın tonunu Haziran’da 550 TL’den alacak ve fiyatlar kademeli olarak artırılarak, Kasım ayı itibariyle 580 TL’ye yükseltilecek. Yeni hasat döneminde kademeli müdahale alım fiyatı uygulanacak. ÇKS’ye kayıtlı üreticilerden, belgelerindeki miktarın tamamı satın alınabilecek ve ürün bedelleri 1 ay içerisinde, üretici banka hesaplarına aktarılacak. Hükümet, Dahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında, ihracat öncesi hammadde ihtiyacının ithalat yoluyla karşılanmasının, piyasalara olumsuz etkileri nedeniyle, daha önce 1 Mayıs-15 Eylül 2010 tarihleri arasında 4.5 ay süreyle kapatıldığı açıklanan buğday ithalatının, yeni kampanya dönemine kadar 1 yıl süreyle kapatılmasını öngördü.

TMO, alım için tüm hazırlıklarını tamamladı
Açıklanan fiyatların müdahale alım fiyatları olduğu, üreticilerin ürününü piyasada daha yüksek fiyattan değerlendirememesi durumunda, ÇKS kapsamında, TMO’ya yönelen ürünlerin tamamının satın alınacağı ve TMO’nun, kendisine yönelen bütün ürünü toplam 331 noktada alacak şekilde tüm teknik ve finansman hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Verimde artış bekleniyor
Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2009-2010 üretim sezonunda Denizli’de, 96 bin 208 hektar alanda buğday ekimi yapıldığı ve rekoltenin 429 bin 564 ton olmasının beklendiği ifade edildi. Ayrıca, 64 bin 988 hektar alandan 288 bin 16 ton arpa alınacağının tahmin edildiği açıklamada, “Denizli’de bu yıl özellikle yayla kesiminde iklimin uygun seyretmesi nedeniyle ortalama verimde bir artış beklenmektedir” denildi.

Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Denizli’de, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, Merkez, Acıpayam ve Çivril ilçelerindeki ajans müdürlükleri vasıtasıyla alım yapacağı belirtilerek, ayrıca üreticilerden yoğun talep gelmesi durumunda, diğer ilçelerde de geçici alım merkezleri kurulacağı ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı