REKLAMI GEÇ

İklim değişikliği üç milleti birleştirdi

İklim değişikliği üç milleti birleştirdi

Alman, Arap ve Türk üniversiteleri,iklim değişikliğiyle ilgili çalışma yapmak üzere birleşti. Türkiye’den Pamukkale Üniversitesi’nin de (PAÜ) dahil olduğu projenin Denizli ayağında,su kaynaklarının durumu konuşuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 12:38

Dünyayı bekleyen tehlikelerden iklim değişikliğiyle ilgili Almanya’nın öncülüğünde Türk ve Arap üniversitelerinin dahil olduğu proje başlatıldı. Türkiye’den PAÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mısır’dan Port Said ve Suez Canal üniversiteleri ile Almanya’dan Siegen Üniversitesi’nin işbirliğindeki projenin Denizli ayağında,iklim değişikliğinin su kaynaklarını nasıl etkilediği konuşuldu.

ARAŞTIRMA YAPACAKLAR
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’ndaki sempozyuma üniversitelerin bilim insanlarının yanı sıra,yüksek lisans öğrencileri de katıldı. Proje hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, Almanya’nın TÜBİTAK benzeri kuruluşu DAAD’ın desteklediği projenin Alman-Arap-Türk üniversite öğrencileri arasındaki akademik bağı güçlendireceğini söyledi. Toprak, “Bu yılın yaz okulunun ana başlığı, iklim değişiminin su kaynakları üstündeki etkisi üzerine odaklanan ‘ulusal ve uluslararası alt yapının güvenliği üstünde iklim değişiminin etkisi ve topraklar, kayaçlar ve yeraltı suyunun özellikleri üstünde bu değişimin etkisini araştırma’ olarak seçildi” dedi.

alt foto

13 ÜNİVERSİTEDEN KATILIM
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, projenin son ayağında 55 kişiyi denizli’de ağırladıklarını, dünyayı yakından ilgilendiren böylesine önemli bir projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı