REKLAMI GEÇ

Kadın çiftçiler eğitiliyor

Kadın çiftçiler eğitiliyor

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı için eğitimler başladı. Program çerçevesinde 75 kadın çiftçi eğitime alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2018 Cumartesi, 09:40

Richmond Otel’de Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında eğitimler başladı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu yaptığı açılış konuşmasında “Buradaki eğitimleriniz sonucunda tarımsal ve hayvansal üretimin değişik alanlarında faaliyet gösteren vatandaşlarımıza yol gösteren, önder olan ve rol model çiftçiler olacaksınız. Girişimci bireyler olarak cesaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, programın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen ve Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Uşak ve Kütahya illeri tarafından uygulanacak olan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı çerçevesinde 75 kadın çiftçi İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceği belirtildi.

Eğitime Acıpayam, Çameli, Tavas, Kale, Çivril, Beyağaç, Sarayköy, Bozkurt ve Pamukkale ilçelerimizden 75 kadın çiftçinin katılacağı eğitimler sonunda kursiyerlere kadın girişimciliğinin ve kadın çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğü örnek işletmelere teknik inceleme gezisi düzenlenecek.

Bu program kapsamında eğitim alan kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projeler Denizli, Uşak ve Kütahya illerinden seçilecek 10 proje geniş katılım ile gerçekleştirilecek olan “Proje Pazarı’nda sergilenecek. Jüri üyeleri tarafından ilk üçe giren proje seçilerek ödüllendirilecek.

Özel sektör, STK’lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen ve İl bazında dereceye giren projeler düzenlenecek olan Türkiye Finaline katılarak birinci olan proje 40.000 TL. hibe ile desteklenerek hayata geçirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı