REKLAMI GEÇ

Kadın çiftçilere eğitim semineri

Kadın çiftçilere eğitim semineri

Çivril, Baklan, Kale ve Tavas ilçelerinde kadın çiftçilere yönelik eğitim seminerleri düzenlendi. Beş gün süren seminerde kadınlara, aile içi şiddet, kadın istihdamı, iletişim, kadın-erkek eşitliği, ekonomik yatırımlar ve tarımsal desteklemeler anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2015 Perşembe, 14:28

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında 2012 yılında imzalanan protokol çerçevesinde planlanan Kadın Çiftçi Eğitim Projesi’nin Çivril, Baklan, Tavas ve Kale ilçelerinde uygulanmasına başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Erkaya, kadınları “Türk tarımının temel direği” olarak nitelendirdi ve seminerlerin kadın çiftçilerin kişisel gelişimi ve devletin sağladığı tarımsal desteklerle işini geliştirmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Kadın çiftçilere aile içi şiddet, kadın istihdamı, iletişim, kadın-erkek eşitliği, ekonomik yatırımlar ve tarımsal desteklemeler hakkında bilgi veren sosyal çalışma uzmanı Solmaz Başkaya ise, “Denizli’de birçok sektörde yer alan bayan çalışanlara ulaştık. Ancak tarım sektöründe çalışan bayanlara ulaşamadık. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün desteği ile Çivril Baklan, Tavas ve Kale İlçelerinde düzenlenen eğitimler sayesinde kadın çiftçilerimizi de ulaşmış olduk” diydedi.e konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı