REKLAMI GEÇ

Koyunculuk haritası çıkarılacak

Koyunculuk haritası çıkarılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ”Denizli Koyunculuk Haritasının Oluşturulması‘ projesi sözleşmesini imzaladı. GEKA’nın desteğini alan proje kapsamında doğru sürü yönetimi ile karlılık düzeyinin artırılması ve kırsal kalkınmanın sağlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2016 Cuma, 17:36

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ”Denizli Koyunculuk Haritasının Oluşturulması‘ projesi GEKA’nın da desteğini aldı. Proje sözleşmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın katılımıyla gerçekleşen törenle imzalandı.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Proje imza töreninde konuşan Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, kırsal kalkınmayı olumlu etkileyebilecek bu ve benzeri projeleri ajans olarak her zaman destekleyeceklerini belirtti.

DOĞRU SÜRÜ YÖNETİMİ
Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner ise, projenin Denizli’de koyunculuğun geleceği olduğunu belirterek, yetiştiricilerin zaman içerisinde olumlu olarak etkileneceğini, doğru sürü yönetimi ile ekonomik olarak kazançlarının artacağını kaydetti.

SEKTÖRE KATMA DEĞER KAZANDIRACAK
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da, gerçekleştirilmesi düşünülen proje ile aile işletmesi şeklinde yapılan koyun yetiştiriciliğinin farklı bir kimlik kazanacağını söyledi.

Kutlu, “Artık ilimiz coğrafyasına, iklimine, florasına, rakımına dikkat edilerek doğru sürü yönetimi çalışmaları ile sektörünün karlılık düzeyinin artırılması sağlanacak, kırsal kalkınmaya olumlu ivme kazandırılacak. Sektörde oluşacak hareketlilik ile yatırımcının doğru kararlar alması sağlayarak, sektöre katma değer kazandıracak” dedi.

Projenin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından birlikte yürütüleceğini belirten Kutlu, Denizli’de koyunculuğun mevcut durum analizinin yapılarak faaliyetler kayıt altına alınacağını kaydetti.

Kutlu,”Bununla birlikte doğru sürü yönetiminin uygulanması sağlanacak, koyunculuğun modern ve verim yönü yüksek koyun ırkları ile yapılarak, özellikle Güney Ege Bölgesi’nin rekabetçilik düzeyinin artırılmasına, bölgesel kalkınmaya ivme kazandırılmasına, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesine katkı sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı