REKLAMI GEÇ

Kurban’ın özü bu kitapta!

Honaz belediyesi, Kurban’ın kesim esaslarından sosyal getirilerine kadar merak edilen bir çok konunun içinde yer aldığı bir kitapçık dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2007 Perşembe, 01:00

Honaz belediye başkanlığı kültürel hizmetlere ağırlık verdi. Belediye Kurban bayramı ve yılbaşı öncesi tüm ev ve işyerlerine yaklaşık üç bin adet kurban kılavuzu ve 2008 yılına ait takvim dağıtımı gerçekleştirdi.

Dağıtılan Kurban kitapçığına ilişkin açıklamada bulunan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, uzman bir ekip tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan bu çalışmanın içerisinde Kurban’ın özünün anlatıldığını belirterek, hangi hayvanların kurban edilebileceği veya kurban edilemeyeceği, hayvanlarda yaş tayinin nasıl yapılacağı, kesim işleminin ne zaman ve nasıl yapılacağı, yüzme işleminin nasıl olacağı, kesilen hayvanların derilerinin nasıl değerlendirileceği, etleri nasıl muhafaza edileceği ve yasal anlamda vatandaşların zorunlu olarak yapmaları gereken görevlerin neler olduğu gibi konularda en çok merak edilen hususların kitapçıkta yer aldığına dikkat çekti.

Devecioğlu, “Çevre sağlığı nasıl korunur, atıklar nasıl uzaklaştırılır gibi soruların cevaplandırıldığı bilgiler de kitapçıkta yer almaktadır. Bu kitapçığın oluşturulmasını düşünmemizdeki temel hedef ilçe halkımızın Kurban olgusunu tam olarak algılaması ve usulüne uygun kurbanlarını kesmelerini esas almaktadır. İnanıyorum ki titizlikle hazırlanan bu kitap ilçe halkımıza yarar sağlayacak, bazı bilinçsizce yapılan hayvan kesimlerinin önüne geçecektir. Honaz belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde halkımızın rahatını, huzurunu önemsemekteyiz. Halkımıza faydalı olacağına inandığımız, kültürel ve sosyal bütün hizmetleri ortaya koymak bizim önemli görevlerimiz arasındadır. Benzeri çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı