REKLAMI GEÇ

MEYVE ÇEKİRDEKLERİ AĞAÇ OLACAK

MEYVE ÇEKİRDEKLERİ AĞAÇ OLACAK

Denizli Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi’nin sürdürdüğü ‘Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun’ kampanyası kapsamında toplanan 50 bin çekirdek, toprakla buluşturuldu.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2010 Cuma, 16:39

Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle “Meyve Çekirdekleri Fidan Olsun” kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan çekirdekler bir bir toprağa gömülüyor.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Merve Karaayvaz ve konsey üyeleri, Çamlık-Tavas Yolu 2. Çeşme Mevkii’nde toplanan çekirdekleri toprakla buluşturdu.
Konsey Başkanı Şamil Çınar, yaz ortasında başlanmasına rağmen son derece önemli bir başarı elde edildiğini kaydederek, “Bu başarının mimarları gençlik ve kadın meclisimizdir. Tabii ki bu işin mutfağında yer alan Orman Bölge Müdürlüğü’nün de katkısı büyüktür. İnsanların farkındalığını ortaya koyduk. İnsanlarımızın hiç de dikkat etmediği belki de farkında bile olmadığı meyve çekirdeğinden nasıl bir ağaç meydana geldiğini de bu uygulamayla görülmüş olundu. Buna benzer olarak farkında olmadan neleri kaybettiğimizin işaretidir bu esasında. Bunu halkımızın dikkatini çekerek meyve çekirdeklerden fidan olduğunu bizzat göstermemiz bundan sonra yapacağımız birçok projede de neleri kazanabileceğimizin uyarısı anlamında da değerlendirilebilir. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine bir katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.

HEDEF 5 MİLYON AĞAÇ
Orman Bölge Müdürü Adem Oklu da vadiler ve dere yataklarının bu şekilde ağaçlandırılacağını ifade ederek, “Yangına karşı da bir önlem almış olacağız. Çam olsaydı yangın karşıya geçer. Meyve ağacı olması bu nedenle yangın açısından önemli. Yaban hayatın korunması için de bir gıda maddesini yetiştirmiş olacağız. Kent Konseyi’nde geçen sene güzel bir fikir oluştu. Yenilen meyve çekirdeklerinin toplanması diye bir proje gelişti. Orman teşkilatı olarak lojistik destek veriyoruz. Geçen yazdan beri kayısı, badem, vişne, kiraz, elma, armut gibi meyvelerin çekirdekleri toplandı. 50 bin adet toplandık. Fidan dikim törenlerinde bunları toprağa diktik. Proje bugünle kalmayıp yıllarca devam edecek. Buradan projemize destek olmak isteyenlere topladıkları çekirdekleri Alo 177’yi arayıp teslim etmelerini istiyoruz. Bunları toplayıp her sene kışın dikeceğiz” dedi. Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin de, böyle bir projeyi başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Merve Karaayvaz, yaz aylarında başlatılan çalışmanın mutlu sona geldiğini belirterek, tohumların dikilen yerde hayat bulacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı