REKLAMI GEÇ

Milyonlar açlıktan ölüyor

Milyonlar açlıktan ölüyor

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, 16 Ekim Dünya Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, açlık ve obeziteye dikkat çekti. Her gün 5 yaşın altındaki 20 bin çocuğun açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybettiğini belirten Kutlu, dünyadaki aç insan sayısının 3 katı yani 2.1 milyar obezin bulunduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2015 Cuma, 10:14

Dünyada giderek artan gıda sorunlarının boyutları ve önemi hakkında kamuoyunu aydınlatmak amacıyla 147 ülkenin katılımı ile ilan edilen 19 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, vatandaşları yanlış beslenme ve gıda israfını engellemeye, açlığa karşı mücadele etmeye çağırdı.

Dünyada her 9 insandan birinin açlık çektiğini vurgulayan Kutlu, “İnsanlığın bu sorunu çözümleyecek ve açlığı ortadan kaldıracak zenginliği, kaynağı ve kapasitesi şüphesiz vardır. Asıl sorun bu kaynakların yanlış adaletsiz dağıtımındadır” dedi.  

İSRAFA DİKKAT ÇEKTİ
Üretilen her 3 gıdadan birisinin çöpe gittiğini ve her yıl 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğini belirten Kutlu açıklamasında, “Oysaki israf edilen gıdanın yarısı bile 800 milyon aç insanı doyurmaya yetecektir. Kuraklığı konuştuğumuz bu günlerde dünyada kullanılan suyun dörtte biri hiç tüketilmeyen bu gıdaların üretiminde kullanılmaktadır. Ve tüm bu israfa karşın dünyada yaklaşık 842 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Her gün 5 yaşın altındaki 20 bin çocuk açlık ve yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetmektedir” ifadelerine yer verdi.

“EN BÜYÜK PROBLEM YANLIŞ BESLENME”
Toplumun en büyük problemlerinden birinin de yanlış beslenme olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yetersiz beslenme fakirlik ve açlıkla mücadele eden ülkelerin problemi iken, yanlış ve dengesiz beslenme gelişmişlik farkı gözetmeksizin tüm dünya ülkelerinin problemidir. Dünyadaki aç insan sayısının yaklaşık 3 katı,2.1 milyar obez insan bulunması da bunun en büyük kanıtıdır.”

Dünya Gıda Günü’nün bu yıl “Sosyal Koruma ve Tarım: Kırsal Refahın Artırılması” teması ile kutlandığını açıklayan Kutlu, sosyal korumanın açlık ve yoksulluğu bitirmek için gerekli olduğunu bununla birlikte sosyal ve ekonomik ilerlemenin ivme kazanmasına da yardımcı olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı