REKLAMI GEÇ

Organize Sera’ya vize çıktı!

Sarayköy, Karataş Mevkii’nde hayata geçirilmesi planlanan Organize Sera Bölgesi için gerekli vize, İl Genel Meclisi’nden çıktı. Böylece Türkiye’de ilk defa Denizli, Organize Sera Bölgesi’ne sahip olacak.

/ DENİZLİHABER / 5 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Sarayköy’ün Karataş Mevkii’nde hayata geçirilmesi planlanan Organize Sera Bölgesi’nin kurulabilmesi için gerekli olan karar, İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında oy birliğiyle alındı. Böylece Türkiye’nin ilk Organize Sera Bölgesi için gerekli olan vize çıkmış oldu.

Konuyla ilgili raporun sunumunu, Sanayi, Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu Başkanı Mehmet Duman’ın yaparken, toplantıda Organize Sera Bölgesi için hayati önem taşıyan konular da karar bağlandı. Yeri belirlenmiş olan Organize Sera Bölgesi’nin hayata geçirilebilmesi için Müteşebbis Heyet Başkanlığının oluşturulması ve Kuruluş protokolünün imzalanması için İl Özel İdaresi adına Valiliğe yetki verilmesi konuları da, Mehmet Duman tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

Belediye’nin son gözdesi

Daha önce de çeşitli kurumlara ve İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen arazilere talip olan Denizli Belediyesi’nin son gözdesi, Bereketler Köyü, Karataş Mevkii’nde bulunan 48 bin < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />696 m² yüzölçümlü arsa oldu. Konuyla ilgili sunumu, İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanı İbrahim Gürkaynak yaptı.

Mülkiyeti hazineye ait olan ve daha önce, spor tesisi yapılması amacıyla İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen arsa, Denizli Belediyesi’nin de aynı amaçlı bir proje uygulamak istemesi nedeniyle Belediye’ye tahsis edildi. İl Özel İdaresi bütçesinin böyle bir projenin uygulaması esnasında diğer yatırımları için kaynak sıkıntısı yaşayabileceğini ifade eden AKP Grup Başkanı İbrahim Gürkaynak, bu nedenle arsanın Denizli Belediyesi’ne devrinin, daha mantıklı olacağına dikkat çekti. Gürkaynak, “Bu alanda yapılacak olan proje, Denizli için büyük önem taşımaktadır. Bölgede artan nüfus yoğunluğu da düşünüldüğünde, Bereketler ve Karataş mevkii’nde yaşayan halkın, nefes alabilmesi için çok güzel bir imkân sağlanacaktır. Ayrıca herhangi bir deprem anında, çadır bölgesinin kurulması için de, en uygun bölgelerin başında gelmektedir” diye konuştu.

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanı Abdullah Şavklı, Denizli Belediyesi’nin, ilerleyen yıllarda bölgeyle ilgili imar düşünceleri olabileceği konusunda tereddütlerinin olduğunu ileterek, bölgede uygulanması düşünülen projenin bir an önce oluşturulması ve hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bölgenin 1/25 binlik imar planı kapsamında olduğunu belirten İbrahim Gürkaynak ise, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını ve konuyla ilgili kararların zaten İl Genel Meclisi’nden geçeceği için projelerden haberdar olacaklarını belirtti. Yapılan oylamanın ardından rapor. Oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı