REKLAMI GEÇ

Sera OSB’de mülkiyet sorunu

Sera OSB’de mülkiyet sorunu

Sarayköy’de kurulacak Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde süren çalışmalarda, mülkiyet hakkından kaynaklanan sorunlar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2008 Çarşamba, 00:00

Vali Yavuz Erkmen Türkiye’de bir ilk olacak olan Sarayköy Sera Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Sarayköy’de kurulu olan Jeotermal Elektrik Santrali’nin alt bölgesinde kurulması planlanan Sera Organize Sanayi Bölgesi’ndeki inceleme gezisine Vali Erkmen’in yanı sıra, Vali Yardımcısı İ.Hayrullah Sun, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu,Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever ile İl Özel İdaresi’nden ilgili personeller katıldı.

Bölgede incelemelerde bulunan ve ilgililerden bilgi alan Vali Yavuz Erkmen, Türkiye’de ilk kez Denizli’de kurulacak Sera Organize Sanayi Bölgesi ile kentin çeşitli alanlarda olduğu gibi seracılık alanında da gelişeceğini ve önünün daha da açılacağını söyledi.

Sarayköy İlçesi yakınlarında bulunan 530 dekar arazi üzerinde parselizasyon yapılarak 30 ile 42 dekarlık 12 parselin oluşturulacağı Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde gezi ve incelemeler yapan Vali Yavuz Erkmen, çevrede bulunan özel şahıslara ait seraları da gezdi. Bölgedeki arazi üzerinde yapılacak parsel çalışmasından sonra 12 parsel üzerinde 380 dekarlık alanın kapatılacağını ve sera olarak kullanılmaya başlayacağını anlatan Vali Erkmen, “Diğer seralarda ne yetişiyorsa, buradaki seralarda da o yetişecek. Tamamen ileri teknoloji ile yapılacak ve çalıştırılacak seralarda doğal ürünler yetiştirilecek ve ihraç edilecek. Bizim en büyük hedefimiz bu. Bununla ilgili toplantılar da yapacağız. Ben önce araziyi ve yapılacak çalışmaları yerinde görmek istedim” dedi. Erkmen, bölgede kurulu özel seraların bulunduğunu, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası ve İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan bölgenin, Türkiye’de ilk kez Sera Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edildiğini anlattı.

Sera Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arazilerin bazılarında hukuksal sorun yaşadıklarını belirten Vali Erkmen, bunların çok kısa süre içerisinde sonuçlandırılması için çalıştıklarını söyledi. Vali Erkmen, “Girişimlerimizle özel seraların bulunduğu bölgedeki bin dekarlık alan Sera Organize Sanayi Bölgesi ilan edildi. Buradaki arazilerin bazıları ile hukuksal sorunlar var. Bunlar da çok kısa bir süre sonra sonuçlandırılacak. Özel sektöre satış yapılabilmesi için vatandaşlara ait arazilerdeki istimlak sorununun ortadan kaldırılması gerekiyor. Bazı vatandaşların konuyla ilgili itirazları var. Bu konuda kararı, yargı verecek. Bu sorunu biran önce aşarak işletmelerin önünü açmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı