REKLAMI GEÇ

Sinekle mücadele için sirke yapmayı öğreniyorlar

Sinekle mücadele için sirke yapmayı öğreniyorlar

Ekili alanlarda tahribata yol açan sirke sineğine karşı sirkeli mücadele başlatılıyor. Kadın çiftçilere yönelik sirke yapımı konusunda eğitimler verilmeye başlandı. Çalışma, Vali Ahmet Altıparmak’ın bir ilçe ziyaretinde “Sirke yapmayı bilmeyen köylü mü olur?” çıkışının ardından yoğunlaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2016 Salı, 10:03

Vali Ahmet Altıparmak’ın bir ilçe ziyaretinde muhtarın sinekle mücadele için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden sirke talep etmesine sert çıkmış ve “Sirke yapmayı bilmeyen köylü mü olur?” çıkışı yapmıştı.

denizli-kadinlar-sirke-yapmayi-ogreniyor-1

Vali Ahmet Altıparmak’ın bu tavrının ardından, ekili alanlarda zarara yol açan sirke sineğiyle etkin ve doğal mücadele yöntemi olan sirke konusunda yeni adımlar atıldı.

Vali Altıparmak’ın bu çıkışı ve çiftçilerden gelen talep üzerine kadınlara sirke yapımının öğretilmesi konusunda çalışma başlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kadın çiftçilere yönelik sirke yapımı ile ilgili eğitim çalışmaları başlattı.

Eğitimler ve zararlı ile mücadele konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ülke genelinde ve Denizli’de ekonomik olarak zarara neden olan sirke sineği (drosophila suzukii) ile doğal elma sirkesinden oluşan tuzaklarla mücadele edildiği vurgulandı. Mücadele için kullanılan elma sirkesinin yapımı ile ilgili, özellikle elma üretiminin yoğun olduğu yerlerde kadın çiftçilerimize yönelik eğitimlerin başladığının ifade edildiği açıklamada, “Kadın çiftçilerimiz aldıkları bu eğitimle sirke sineği ile mücadelenin yanında evde tüketebilecekleri doğal, sağlıklı bir sirkenin yapımını da öğreniyorlar. Elma sirkesini bazı mikroorganizmaları öldürmek için kullanabilir. Elma sirkesi çok iyi bir koku giderici ve dezenfekte edicidir. Elma sirkesi kolaylıkla hazırlanabilir ve sirke sineğine karşı etkili bir çözümdür” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı