REKLAMI GEÇ

Son güne bırakmayın

Kurban Bayramı’na az Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’ndaki hareketlilikte artmaya başladı. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğu düşüncesinde. Kurbanlıklarını şimdiden almalarını öneren Pazar esnafı son gün hayvan fiyatlarının uçuk rakamlara çıkacağını belirterek, vatandaşları uyardı

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Kurban hareketliliği başladı. Kurban Bayramı için kurbanlık alma telaşına girenlerin adresi ile Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı oluyor. Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte Pazar içerisinde artan hareketlilik, her geçen gün biraz daha artarak devam ediyor. Toplam 50.000 metrekarelik bir alanda kurulu olan Pazarda, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />16.500 metrekare kapalı alanda 25.000 adet küçükbaş, 1.000 adet (Açık-kapalı) büyükbaş hayvan barınabiliyor. Her türlü hizmetin verildiği Denizli Ticaret Borsası hayvan pazarı, son yıllarda yaptığı yatırımlar ve yenilikler ile AB standartlarında hizmet veriyor. Yakın bir gelecekte alım satım salonunda devreye girmesi ile Hayvan Borsası olarak ta hizmet verecek olan tesislere ilgi her geçen gün artıyor. Bu haliyle Pazar Türkiye’nin en modern pazarı haline gelmiştir.

Hayvan yetersiz

İki bölümden oluşan pazarda bu yıl hayvan sayısının bir hayli az olduğu gözleniyor. İki kapalı bölümü olan pazarın büyük bir bölümü boş. Küçük baş hayvan sayısının bir hayli az olduğu pazarda en çok büyük baş hayvanların bulunduğu göze çarpıyor. Yaşanan bu durumu bu yıl içerisinde yaşanan kuraklığa bağlayan Pazar esnafı ise, kurban pazarının bile bu yıl tam olarak dolmadığını ve küçükbaş hayvanlarının sayısının bir hayli az olduğunu söylüyor. Büyükbaş hayvanların pazarda daha fazla olduğunu ve bunun gözle de görüldüğünü belirten Pazar esnafı, “ Ülke genelinde yaşanan kuraklık hayvancılık sektörünü de etkiledi. Bahar aylarında hayvanlar kötü bir dönem geçirdi. Bunun için bu yıl üremede az oldu. Kuzu sayısı bir hayli az.”dedi. Vatandaşların kurban almak için son günü tercih etmemelerini de önerek Pazar esnafı, küçükbaş hayvanların erken bitebileceğini ve fiyatların son günlerde uçuk rakamlara çıkabileceğini de belirtiyor.

Fiyatlar 200 YTL’den başlıyor

Peki bu yıl kurban fiyatları nasıl? Küçükbaş hayvanların az olmasından dolayı fiyatların kurbana yaklaşıldığı dönemlerde artacağını belirten Pazar esnafı, şuanda küçükbaş hayvan fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu belirtiyor. Bu yıl küçükbaş bir hayvanın fiyatının 200 YTL’den başladığını ve 500 YTL’ye kadar çıktığını belirten esnaflar, “ İki yıldır aynı fiyatlarla satış yapılıyor. Vatandaş için fiyatlar iyi, ama bizim için iyi değil. Çünkü yeme buğdaya, samana zam geliyor. Ama buna rağmen alıcı olmamasından dolayı fiyatlar düşük. Şuanda küçükbaş hayvan fiyatı 200 YTL’den başlıyor ve 500 YTL’ye kadar gidiyor. Ama son günlerde hayvan biterse fiyatlar 500’e bile çıkabilir”dedi. Küçükbaştaki bu fiyat durumu büyükbaş hayvanlar içinde geçerli. Normal bir büyükbaş hayvanın fiyatı 2 bin YTL’den başlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı