REKLAMI GEÇ

Süt mercek altında

Süt mercek altında

Daha önce süt üreticileri ile bir araya gelen Vali Hasan Canpolat, bu kez de süt alıcıları ile buluştu. İl Hıfzısıhha Kurulu’nun süt alımı konusundaki kararların değerlendirildiği toplantıda, süt alımı, dağıtımı ve üretimine ilişkin yeni kararlar alınacağı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2008 Cuma, 01:00

İlimizdeki ve il dışından gelip ilimizden süt alan süt alıcıları, İl Tarım Müdürlüğü’nde Vali Dr. Hasan Canpolat başkanlığındaki toplantıda bir araya gelerek, süt alımı konusunda İl Hıfzısıhha Kurulu’nun almış olduğu kararların uygulanması konusunda karşılaştıkları sorunları masaya yatırdı. Toplantıya Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever ve ilimizden süt alan il içi ve il dışı 34 firmanın temsilcileri katıldı.

‘Sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz’

Vali Hasan Canpolat, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Aralık ayı içerisinde süt üreticileri ile bir araya gelerek süt üretimi ve pazarlanması konusunda karşılaşılan sorunlar ve çözüm yollarını tartıştıklarını belirterek, “Denizli, hayvancılık alanında hızlı bir gelişme yaşıyor. Biz de bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sektör gelişirken karşılaştığı sorunlar da var. Biz de bu sorunları tespit edip, sektörün gelişmesine engel olan sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.

‘Yeni kararlar alınacak’

Gelecek dönemde de hem süt üreticilerinin hem de süt alıcılarının olduğu bir toplantı yapacaklarını belirten Vali Hasan Canpolat, “Sonuç olarak süt üretimi, toplanması ve pazarlanması konusunda yaşanan bütün engellerin ortadan kaldırılması için bazı kararlar alacağız. Bu kararlara herkes uyacak. Tabi ki bu kararların sağlıklı bir biçimde alınması için olayın tarafları olan sizlerin de fikirlerini almak istedik. Üretici ve alıcılarla yapacağımız son toplantımızda alacağımız kararlar son şeklini alacak ve netleşecek” dedi.

‘Günlük 40 bin ton süt üretiliyor’

Vali Canpolat’ın konuşmasının ardından, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever ilimizdeki hayvancılık faaliyetleri, hayvancılığın gelişimi, süt üretimi, toplanması ve pazarlanması ile ilgili brifing verdi. Brifingde özellikle 2002 ve 2007 yılları arasında ilimizdeki büyükbaş hayvan sayısındaki artışa dikkat çeken Gülsever, “2002 yılında 79 bin olan büyükbaş hayvan sayımız 2007 itibariyle 152 bin 626 olmuştur. İlimizde ayrıca 365 bin 571 küçükbaş hayvanımız mevcuttur. İlimizde günlük bin 40, yıllık 379 bin 600 ton süt üretilmektedir” dedi.

Denizli’de, çiftçi şartlarında üretilen sütlerin süt toplama merkezlerine taşınması, muhafazası, süt toplama merkezlerinden süt işleme tesislerine nakli ve pazarlanması ile ilgili olarak 04.10.2007 tarih ve 11 sayılı İl Hıfzısıhha Meclisi’nin karar aldığını belirten Gülsever, bu kararın Ocak ayı başından itibaren uygulamaya konulduğunu söyledi. Brifingin ardından süt alıcıları İl Hıfzısıhha Kurulu’nun almış olduğu kararların uygulanması ve diğer konularda karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini sundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı