REKLAMI GEÇ

Sütte taban fiyat 53 YKR

Denizli’de soğutulmuş çiğ sütün taban fiyatı, alıcı firmalar, kooperatif başkanları ve birlik başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda, 53 YKR olarak belirlendi.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Süt İhalesi, Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Varol başkanlığında yapıldı. 3 ayda bir, soğutulmuş çiğ sütün taban fiyatının belirlenmesi için yapılan toplantıya; Acıpayam’dan Aysüt ve Biltar, Antalya’dan Yörükoğlu ve Ekiciler, Adapazarı’ndan Ak Gıda, İzmir’den Pınar, Çal’dan Hisar Mandıra ve Uşak’tan Aydoğan firmaları katıldı. Denizli’de süt üretimi yapan kooperatiflerin ve birliklerin başkanlarının katıldığı toplantıda, soğutulmuş çiğ sütün taban fiyatı 53 YKR olarak belirlendi. Son olarak Nisan ayında, uzlaşı yöntemi ile yapılan ihalede, Denizli’de sütün litre fiyatı 49 YKR olarak belirlenmişti. Nisan’da yapılan toplantı ile Ege Bölgesi’nin en yüksek süt fiyatına sahip olan Denizli, bu kez bölgeye uyum sağladı. Burdur ve Çanakkale’de de 53 YKR’den satılan süt, bundan böyle 3 ay geçerli olmak üzere Denizli’de de 53 YKR’ye satılacak.

Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Varol, süt satışlarından elde ettikleri primlerle gezici bir laboratuvar açacaklarını ancak, Denizli’de süt alımı yapan firmalardan sadece ikisinden zamanında primlerini alabildikleri için gerekli parayı toplayamadıklarını söyledi. Gezici laboratuvar için gerekli aracı aldıklarını ancak laboratuvarın donanımını tamamlayamadıklarını ifade eden Varol, firma yetkililerinden primlerini zamanında ödemelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı