REKLAMI GEÇ

Tarım ve hayvancılığı öğrenecekler

Tarım ve hayvancılığı öğrenecekler

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilkokul çağındaki çocuklara yönelik düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” günleri başladı. Kampa katılan Saadet Erikoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, çiftlikten sofraya gıdanın yolculuğunu öğrenecek ve bilinçli tüketici olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 17:28

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 6’ncısı düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı’nın katılımcıları Saadet Erikoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencileri oldu. Öğrencilerin tarım ve doğa ile buluşmalarının hedeflendiği Lider Çocuk Tarım Kampı, 3 Haziran’a kadar devam edecek.

Kamp hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Kamp ile öğrencilerimize, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır” dedi.

Ayrıca çocuklara doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini de belirten Kutlu, kamp esnasında çocuklara verilecek temel eğitim ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Kamp esnasında çocuklara temel eğitim yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitim verilecektir. Çocuklar bitkiler hakkında bilgi alacak, topraktan örnek alıp analiz edecek, çiftlikten sofraya gıdanın yolculuğunu öğrenecek ve atık yönetimi, küresel ısınma, kaynak kullanımı-bilinçli tüketim hakkında bilgilendirilecektir.”

denizli-tarim-lider-tarim-kampi-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı