REKLAMI GEÇ

TKDK’dan 513 Milyon Avro’luk çağrı

TKDK’dan 513 Milyon Avro’luk çağrı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından 11. Çağrı ilanı yayınlandı. Dağdeviren, “Sadece 11. Çağrı Dönemi için ayrılan bütçe tam 513 Milyon Avro’ dur” diyerek proje çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2013 Cumartesi, 11:20

IPARD Programından sağlanan destekleri Denizli’de proje karşılığı üretici ve yatırımcılarla buluşturmak amacıyla hizmete giren TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, 11. Çağrı ilanını yayınladı. 11. Çağrı Dönemi’nde 30.09.2013 ile 31.10.2013 tarihleri arasında IPARD kapsamında hazırlanan projelerin kabul edileceğini açıklayan TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, bu çağrı için ayrılan toplam bütçenin 513 Milyon Avro’ olduğunu vurguladı.

Program kapsamında 5 bin Avro’dan 3 milyon Avro’ya kadar proje ile yapılan müracaatlarda her bir proje için % 50 ile %65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verileceğini söyleyen Dağdeviren, “Denizli İl Koordinatörlüğü olarak 11. Çağrı Dönemi’nde, olabildiğince çok proje kabul etmek istiyoruz. Çünkü fonları dağıtacak 42 il arasında fonların paylaşımı ile ilgili herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla ilk çağrılarda İl Koordinatörlüğümüze verilen projelerin Kurum merkezince de onaylanıp yatırımın başlaması muhtemeldir. Fakat sonraki çağrılarda fon miktarı, diğer iller tarafından da kullanılan bütçe hesaba katıldığında azalacağı için projeler Kurum Merkezinde bazı kriterler dikkate alınmak suretiyle sıralamaya girecektir” dedi.

YATIRIMCIYA ÇAĞRI
Dağdeviren, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, yatırımcılara proje çağrısında bulundu. Dağdeviren, açıklamasını şöyle devam etti:
“İlimizin AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla sadece Denizli’de yaşayan hemşerilerimize değil, bunların yanında diğer illerde, hatta yurtdışındaki hemşerilerimize ve Denizli’de yatırım yapmak isteyen yerli/yabancı hedef kitleye ulaşmak istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı