REKLAMI GEÇ

Tavas organik tarım merkezi olacak

Tamamen ihracata yönelik organik ürünler yetiştiren Çiftçi Bekir Ünlü, yetiştirdiği organik ayvaları Vali Canpolat’ın Tavas ziyareti sırasında Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve diğer protokol üyelerine sundu.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Ayvaları takdimi sırasında Vali Hasan Canpolat’a Tavas ovasının yeterince değerlendirilemediğini, Tavas’ın çok verimli arazilere sahip olduğunu ancak Tavaslılar’ın bundan yeterince yararlanamadığını belirten üretici Bekir Enli, vatandaşların sahip oldukları arazilerden daha fazla gelir elde edebilecek iken bunu doğru bir biçimde değerlendiremediklerini belirtti. Sahip olduğu 150 dekar arazi üzerinde 5.000 kiraz ve ayva fidanı diktiğini belirten Enli, sondaj ile çıkardığı suyu da damlama sulama sisteminde kullandığına dikkat çekti. Enli, “Tamamen modern metotlarla ve organik olarak yetiştirdiğim meyveler ihraç ediliyor. Ülkemize döviz kazandırıyorum. İnsanlarımız artık uyanmalı ve tarımı modern metotlarla yaparak daha çok para getiren ürünlere yönelmeli. Tavas ovasında yapılan tütüncülük ve tahıl üretimi yeterince gelir getirmiyor artık. Çiftçimizin bu verimli topraklardan daha fazla gelir elde edebileceğini ve refah seviyesinin artacağını ben kanıtladım. İnsanlarımız bunu görsünler ve örnek alsınlar istiyorum. Yetiştirdiğim ayvaların tanesi 300 ile < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />700 gram arasında ve tamamen organik. Bunun yanında ürettiğimiz organik kirazlar da ihraç ediliyor. Bu güzelim ovayı daha iyi değerlendirelim” dedi.

Vali Hasan Canpolat, bazen bir kişinin bir yörenin kaderini tamamen değiştirebileceğini belirterek, “ Örnek bir uygulama. Gerçekleştirdiğiniz bu örnek çalışmadan dolayı sizi kutluyorum. Bu yöredeki bütün çiftçilerimize örnek olmalı. Bu verimli toprakların ürün desenini değiştirerek daha çok gelir elde edebiliriz. Çiftçilerimizi bu yönde bilgilendirerek, daha çok gelir elde edebilecekleri organik tarıma yöneltmemiz lazım. Tarım Müdürlüğümüzün bu konuda çalışmaları var. Bunları daha da hızlandırmalıyız” diye konuştu.

Organik meyve üreticisi Bekir Enli’nin daveti üzerine meyve bahçelerine giden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet meyve bahçelerinde incelemelerde bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı