REKLAMI GEÇ

TAVUS KUŞU İHRAC EDİYOR

TAVUS KUŞU İHRAC EDİYOR

Girişimcilik ruhunun sınırları yok. Herkesin yaptığını değil, kimsenin aklına gelmeyeni yapmak kazandırıyor. Hüseyin Bayramoğlu da o girişimcilerden… Bayramoğlu, tavus kuşu üreticisi… Hem yumurtasını, hem de yetiştirdiği tavus kuşlarını, Yunanistan ve Azerbaycan başta olarak üzere çeşitli ülkelere satıyor. Bayramoğlu, “Hobi olarak başladım, işim oldu. Ancak çok zahmetli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2015 Cumartesi, 11:41

Burak Coşkun

30 yıldır Denizli Horozu yetiştiriciliği yapan 46 yaşındaki Hüseyin Bayramoğlu 2008 yılından bu yana Java ırkı Malezya kökenli mavi tavus kuşu da yetiştirmeye başladı. Önceleri hobi olarak renklerinin dinlendirip stres giderici özelliği nedeniyle Tavus Kuşu besleyen Bayramoğlu, artık bu işi ciddi bir şekilde yapmaya başladı. Küçük çaplı ihracat bile gerçekleştiriyor.

Hem yetiştirdiği tavus kuşlarını, hem de yumurtalarını Yunanistan ve Azerbaycan gibi ülkelere gönderiyor. Bayramoğlu, bir tavus kuşu yumurtasını 100 liraya satıyor. 1 aylıkken 150 liraya satılan tavus kuşunun fiyatı 1 yaşında 500 lira, 2 yaşına geldiğinde ise 700 liraya yükseliyor.

Bağbaşı’ndaki çiftliğinde tavus kuşu yetiştiren Bayramoğlu, Türkiye’de bu işi yapan 3 kişiden biri olduğunu belirterek, “Artık yavaş yavaş yurt dışından da siparişler alıyorum. Anavatanı sıcak bir ülke olan Malezya ve Hindistan olduğu için titiz bir bakım gerektiriyor. Yetiştirmek ve yaşatmak da kolay olmuyor. Türkiye genelindeki birçok hayvanat bahçesinden sürekli sipariş alıyorum. Bir tavus kuşunun ideal bir görünüme kavuşması için 2 yaşına girmesi gerekiyor” dedi.

ic-1

YUMURTASI ŞİFA NİYETİNE YENİYOR
Tavus kuşunun bir yılda ancak 25 yumurta verdiğini belirten Bayramoğlu, “Bizden bazı hastalıklara iyi geldiği için tavus kuşu yumurtası isteniyor. 100 lira karşılığında veriyoruz. Yılda çok az yumurta verdiği düşünülürse bu para aslında çok değil” dedi.

Yorumlar

OSAMA TAHA   -  Bağlantı 11 Temmuz 2019, 23:32

bunun çiftliği nerede ve ıletişim bilgileri var mı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı