REKLAMI GEÇ

“Tek bir damla suyun bile izi sürülecek”

“Tek bir damla suyun bile izi sürülecek”

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “100 Yılın Dev Altyapı Projesi’yle su tasarrufuna katkıda bulunmaya, gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmaya çalışıyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2010 Salı, 17:08

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Denizli’nin yakın ve uzun vadede su sıkıntısı yaşamaması için köklü projeler ürettiklerini söyleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci mesajında şu görüşlere yer verdi: “ Su, hayatımızı sürdürebilmemiz için en vazgeçilmez yaşamsal kaynaklardan biridir. Hem fiziksel yaşamın hem de ekonomik faaliyetlerin devamlılığı açısından su, yeri doldurulamaz eşsiz bir kaynaktır. Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi büyük ölçüde temiz ve yeterli su kaynaklarına sahip olmaya bağlıdır. Ülkemiz kullanılabilir su kaynakları bakımından bugün kendine yetebilen bir ülkedir. Ancak daha sonraki yılların ne göstereceğini bilemediğimiz için su kaynaklarımızı bilinçli kullanmalı, tasarruf önlemlerine uymalıyız. Biz de Denizli Belediyesi olarak bu bilinçle başlattığımız 100 Yılın Dev Altyapı Projesi’yle su tasarrufuna katkıda bulunmaya, gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmaya çalışıyoruz.
‘Tek bir damla suyun bile izini süreceğiz’ derken hedeflediğimiz, bundan sonraki nesillerin de sağlıklı su kaynaklarına sahip olabilmesini sağlamaktır. Çünkü su, yaşamımızdan çıkaramayacağımız, yerini başka bir şeyle dolduramayacağımız bir maddedir. Ayrıca su kaynaklarının gelişmesi ve korunması sosyal gelişmişlik ve ekonomik üretkenlikle doğrudan alakalıdır. Hem bugün, hem yarın hem de ondan sonra sağlıklı su kaynaklarına sahip olabilmek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Yaşamın ayrılmaz parçası suyun öneminin daha iyi kavranması dileğiyle Dünya Su Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı