REKLAMI GEÇ

TKDK 11. çağrısına hazırlanıyor

TKDK 11. çağrısına hazırlanıyor

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Ziraat Bankası Genel Müdürlük yetkilileri ve Ziraat Bankası Ege bölgesi şube müdürleri toplantı yaptı. Dağdeviren 11. çağrı için hazırlıklara başlandığını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2013 Pazartesi, 09:42

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, koordinatörlük uzmanları ve TKDK Ankara Merkez Uzmanları ile Ziraat Bankası Ege bölgesi şube müdürleri ile toplantı yaptı. Ziraat Bankası Denizli Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 73 kişinin katıldığı toplantıda, İPARD fonlarının daha etkin nasıl kullandırılabileceği ele alındı.

Ziraat Bankası yetkilileri özellikle tarımsal alanlara yapılan yatırımlar konusunda yıllardır faaliyet gösteren bir banka olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kullandırmış olduğu İPARD fonlarını ülkemiz için çok önemli bir fırsat olarak değerlendirdiler. Bu bağlamda TKDK ile ilişkilerin önemine binaen İPARD fonlarının etkin kullanması amacıyla bir dizi düzenlemeye gidildiği ifade edildi.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, banka temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendirdi. Dağdeviren, “Uygulamalarımızdaki dar boğazları fark ederek yatırımcı adına nasıl daha kolay bir işleyiş tesis edebiliriz sorusunu kendimize yöneltiyoruz ve Ziraat Bankası ile diğer bankalar nezdinde yapılan bu düzenlemeler gibi ülkemizdeki yatırımcıları daha etkin destek kullanımına yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

IPARD fonlarının yüzde 75’inin AB’den geldiğini söyleyen Dağdeviren, il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmadığını, bu fonların Türkiye için kullanılmadığı takdirde AB’ye üye ve aday üye ülkelere geri gideceğini ifade etti.

Bu noktada yatırımcılardan, 11. Çağrı ilanı için şimdiden çalışmalara başlamalarını, her türlü sorun ve talepleri için Denizli Çınar Meydanında yer alan kurum binasına tüm yatırımcıları beklediğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı