REKLAMI GEÇ

TKDK’dan 240 milyon Avro’luk proje çağrısı

TKDK’dan 240 milyon Avro’luk proje çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü, IPARD hibe desteklerinden yararlanmak üzere 10. proje çağrısını yaptı. Toplam destek miktarını 236 milyon 482 bin 590,67 Avro olarak açıklayan TKDK İl Koordinatörü Dağ deviren, başvuruların 16 Mayıs 2013 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2013 Salı, 12:18

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 10. Başvuru İlanına çıktı.

Başvuruların 26 Nisan 2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren, başvurular İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacağını açıklayan İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, 06 Mayıs 2013 günü saat 21.00’de sona ereceğini açıkladı.

Onuncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım sürelerinin tek taksit olacak şekilde planlanması ve yatırım süresi ile ödeme talebi paketinin hazırlanıp Kuruma sunulma süresinin toplamda 3 ayı geçmemesi gerektiğini söyleyen Dağdeviren, söz konusu ilan kapsamında uygun bulunarak sözleşme imzalanacak olan projelere verilecek olan toplam destek miktarını, 236 milyon 482 bin 590,67 Avro olarak açıkladı.

KİMLER YARARLANACAK
Süt üreten tarımsal işletmeler, Et üreten tarımsal işletmeler, Süt ürünleri işleme ve pazarlama, Et ürünleri işleme ve pazarlama, Meyve sebze işleme ve pazarlama, Su ürünleri işleme ve pazarlama Çiftlik faaliyetleri, Yerel ürünler ve mikro işletmeler, Kırsal turizm, Kültür balıkçılığı alanlarındaki yatırım projelerinin hibe desteklerinden yararlanabilecek.

Dağdeviren, “ Kırsal kesimde istihdam artacak, insanlara yeni ekmek kapıları açılacak, köyden kente göç önlenecek, AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısı artacak ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişimi kolaylaşacaktır. Program kapsamında 5.000 € ‘dan 3.000.000 €’ya kadar proje ile yapılan müracaatlarda her bir proje için % 50 ile %65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecektir” dedi.

13 PROJE BAŞVURDU
9. çağrı döneminde aldıkları 13 projenin değerlendirildiğini söyleyen Dağdeviren, “9. Çağrı döneminde aldıkları 13 projeyi değerlendirmeye devam ediyoruz. Denizli kırsalının kalkınması için vatandaşlarımızdan 10. çağrı döneminde ve bundan sonra yapılacak olan çağrılarda daha fazla proje bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı