REKLAMI GEÇ

TKDK, Denizli’de 135 projeye destek oldu

TKDK, Denizli’de 135 projeye destek oldu

TKDK, IPARD II 3. başvuru çağrı ilanı ile birlikte, 135 proje başvurusuna destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2018 Çarşamba, 15:03

Denizli İl Koordinatörlüğü Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü’ne IPARD II 3’üncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, yaklaşık 96 milyon lira yatırım tutarlı 135 adet proje başvurusu yapıldı. TKDK’nın kadın yatırımcılara göstermiş olduğu pozitif ayrımcılık da meyvesini verdi. Teslim alınan 135 projenin 57 tanesi kadın yatırımcılara ait olduğu belirtildi.

Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, IPARD II 3’üncü başvuru çağrı dönemine ilişkin açıklama yaptı. Kar, IPARD II 3’üncü Başvuru Çağrı döneminde, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar, tedbiri ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımları kapsamında, projeleri kabul ettiklerini belirtti. Kar, bu projelerin toplam yatırım bedelinin ise yaklaşık 96 milyon lira olduğunu ve bu rakamın yaklaşık 49 milyon lirasının yatırımcılarımıza hibe olarak verileceğini söyledi.

AB ve ulusal kaynaklarla sağlanan IPARD hibe destekleriyle onlarca yatırımın Denizli’de hayat bulmasına katkı sağlanacağını belirten Kar, şunları kaydetti, “Denizli’ye bugüne kadar birçok yeni işletme kazandıran TKDK Denizli Koordinatörlüğünün çalışmalarına aynı hızla devam etmektedir. Kurum olarak amacımız AB standartlarında hazırlanan projeler ile modern, verimli ve sürdürülebilir işletmeleri ilimize kazandırmak. Bu kapsamda yoğun gayret sarf ediyoruz. Potansiyel faydalanıcılarımıza ve Denizlili girişimcilerimize teşekkür ediyor ve yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı