REKLAMI GEÇ

Tokatlı kadın çiftçiler, Denizli’de

Tokatlı kadın çiftçiler, Denizli’de

Denizli, Tokatlı kadın çiftçileri ağırladı. Tokatlı çiftçiler bağları, hayvan çiftliklerini ve fabrikaları gezerek Denizli’nin tarımını ve hayvancılığını tanıtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2015 Pazar, 10:57

“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” projesi kapsamında Denizli’yi ziyaret eden Tokatlı kadın çiftçiler, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu tarafından karşılandı.

Kadın çiftçileri Denizli’de ağırlamaktan memnun olduklarını ifade eden Kutlu, kadın çiftçilerin Türk tarımının gizli kahramanları olduğunu söyledi. Kutlu, “Sizler her şeyden önce ninelerimiz, annelerimiz, ablalarımızsınız. Elleriniz nasırlı, bedeniniz yorgun ama Türk toplumu sizin fedakârlığınız sayesinde tarımı devam ettiriyor. Bunu yürekten söylüyorum. Eşinizin hemen her daim yanındasınız. Tarlada, bahçede çalışırken, süt sağarken. Bunun yanında ev ve aile işlerini de siz yürütüyorsunuz. Sizleri Denizli’ye yaraşır bir şekilde ağırlayacağız” dedi.

Teknik personeller eşliğinde kadın çiftçiler Buldan ilçesindeki bağ alanları, Pamukkale Irlıganlı Mahallesi’nde nar ve ayva bahçelerini gezdi.

Ayrıca Denizli de bulunan bir kuruyemiş işletmesi de gezilip, işletme hakkında bilgiler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı