REKLAMI GEÇ

“TÜRKİYE CENNET, ÇİFTÇİ CEHENNEMİ YAŞIYOR”

“TÜRKİYE CENNET, ÇİFTÇİ CEHENNEMİ YAŞIYOR”

CHP Merkez ilçe örgütünün Irlıganlı Beldesi’nde düzenlediği, ‘halkla kucaklaşma’ toplantısından “AKP zihniyeti vatandaşa tepeden bakıyor” ve “ Türkiye cennet, çiftçi cehennemi yaşıyor” feryatları yükseldi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2010 Pazartesi, 16:15

Pamuk üretimiyle geçimini sağlarken nar ve ayva yetiştiriciliğine yönelen 3 bin nüfuslu Irlıganlı Beldesi’ndeki CHP toplantısında, çiftçiler adeta isyan etti. Sağlıksız tarım politikası yüzünden pamuk üretimini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten çiftçiler, tarımsal üretim planlaması yapılmasını istedi. 8 yılda mazotun litresinin 900 kuruştan 3 liraya, gübrenin torbasının ise 8 liradan 50 liraya yükseldiğini anlatan çiftçiler, yetiştirdikleri ürün fiyatlarının aynı oranda artmadığını vurguladı. Toplantıda görüşlerini dile getiren Hasan Candemir, Ahmet Tümbek ve Mehmet Aydın adlı çiftçiler, Türkiye’nin toprağı, havası ve suyuyla cennet olduğunu ancak kendilerinin cehennemi yaşadığını savunarak, “Hükümet bize üvey evlat muamelesi yapmasın. Tarıma ve çiftçiye sahip çıkılsın’’ diye görüşlerini dile getirdi.

Irlıganlı Meydanı’ndaki toplantıda çiftçilerin sorunlarını dinledikten sonra bir konuşma yapan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, tarımın tüm ülkelerin kalkınmasında öncelikli hale geldiğini, ancak Türkiye’de geri plana itildiğini söyledi. AKP’nin sadece tarımı bitirmediğini bununla birlikte TEKEL, TARİŞ ve şeker fabrikaları gibi kuruluşları yok ettiğini anlatan Ertemur, CHP iktidarında sektörün destek ve teşviklerle yeniden canlandırılacağını ifade etti. Ertemur konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’nin tarımda üretimle ilgili sıkıntısı yok. Desteklenmesine yönelik hükümet politikası sorunu var. Nüfusun yüzde 33’ü 8 yıl önce tarımla geçinirken AKP dış güçlerin talimatı ve telkiniyle bu oranı yüzde 10’lara çekmenin hesabını yapıyor. İşte bu politika yüzünden tarım sektörü kan kaybediyor. Türkiye her türlü olumsuzluğa karşın tarımla kalkınmak zorundadır. CHP’nin muhalefeti yanında toplumun herkesimi gibi artık çiftçilerimiz de yargılayan ve sorgulayan topluluk olmak zorundadır.’’

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, toplantıda gündeme getirilen sorunları bir rapor halinde genel merkeze ileteceklerini ve sorunların takipçisi olacaklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı