REKLAMI GEÇ

Hepsi dalında satıldı, Hicaz Narı rekora koşuyor…

Hepsi dalında satıldı, Hicaz Narı rekora koşuyor…

Denizlili nar üreticisinin yüzü gülüyor. Bu yıl rekolte yüksek. Üretici geçtiğimiz yıl 1.5 liraya satmakta zorlandığı hicaz narını dalında 1.8 liraya veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2018 Perşembe, 13:22

DENİZLİ (AA) – Çevre illerdeki nar üreticilerinin rekolte kaybı, Denizlili üreticilere yaradı. Bölgede bu yıl 1 milyon 659 bin 772 ağaçtan 500 bin ton hicaz narı rekoltesi bekleniyor. Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici bu konuda taleplerin arttığını ve ürünün ihracatçılar tarafından büyük talep gördüğünü söyledi.

Mayhoş tadı, iri taneleri ve dayanıklılığı ile tercih edilen Denizlili nar üreticisinin ürününün tamamına yakını bu yıl yurt dışına gönderilecek. 50 bin ton rekoltenin beklendiği nar üretimi özellikle Denizli’nin Pamukkale, Buldan, Güney, Sarayköy ve Merkezefendi İlçeleri’nde yapılıyor.

Türkiye’nin yüzde 15’lik nar ihtiyacını Denizli’nin karşıladığını söyleyen Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, 50 ton rekolte beklendiğini belirterek, “Toplam rekoltenin büyük bölümü dış pazarda satışa sunulacak. İhracata giden nar geçen yıl kilogramı 1,5 liradan satılmıştı. Bu sene ise 1,80 liradan bahçede dalında alıcı buldu. Çevre illerde rekolte ve kalite kaybı olduğu için tüccar yüzünü şehrimize çevirdi. Şu anda yoğun bir talep gözleniyor. Narımız bu yıl üreticisini sevindirdi. Tarlalardaki narların tamamı daha kesim başlamadan dalında ihracatçıya satıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı