REKLAMI GEÇ

Üreticiye damızlık koç desteği

Üreticiye damızlık koç desteği

Çivril’in Reşadiye Mahallesi’nde ”Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında 12 yetiştiriciye 32 baş ivesi damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 11:44

”Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamda gerçekleştirilen koç dağıtım törenine Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya ve yetiştiriciler katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, projenin 2011 yılından bu yana uygulandığını belirterek, “Proje kapsamında yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı damızlık koçların katılımıyla işletmelerin mevcut verimliliğin artırılması ve kan tazelemek amaçlanmaktadır. Bunun sonucunda akrabalı yetiştiricilik önlenerek eldeki mevcut hayvanlardan daha yüksek verim elde edilecektir. Böylelikle koyunculuğun geliştirilmesi sağlanacak, et ve süt verimliliğini arttırılacak, kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın alım güçlerini yükseltilecek ve milli ekonomiye katkı sağlanacaktır” dedi.

Reşadiye Mahallesi’nde en az 100 baş sürü büyüklüğüne sahip işletmesi bulunan 12 yetiştiriciye 32 baş damızlık ivesi koç dağıtımı yapıldı.

Denizli’de 2011 yılında başlayan ”Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında 88 adet işletmeye 216 baş damızlık koç dağıtımı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı