REKLAMI GEÇ

Vali Demir’den sera bölgesine ödenek müjdesi

Vali Demir’den sera bölgesine ödenek müjdesi

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye’nin ilk jeotermal sera bölgesine 20 milyon lira ödenek geleceğini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2014 Perşembe, 12:16

EGS Kültür ve Kongre Merkezi’nde 347 firmanın katılımıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Açılış törenine Vali Demir, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Demir, açılış töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda Denizli’de özellikle tarım sektörüyle ilgili çok önemli çalışmalar başlatıldığına dikkati çekerek, “Özellikle Denizli kekik üretiminde Türkiye’de birinci sıraya oturdu. Hayvancılık ve süt üretiminde de ilimiz isminden söz ettirmeye başladı. Toprağın bereketi kadar, toprağın altının da zengin olduğu bir bölgedeyiz. Türkiye jeotermalinin yüzde 90’ı Ege Bölgesi’nde bulunuyor. Denizli’miz de bundan nasibini alıyor. Türkiye’nin ilk jeotermal sera bölgesine 2014 yılında 20 milyon liralık bir ödeme daha geliyor. Yıl sonuna kadar bu para orada yatırım yapanlara ve yatırım yapmak isteyenlere dağıtılacak” dedi.

HEDEF SERA ÜSSÜ OLMAK
DTO Başkanı Necdet Başkan Özer de, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde birçok öncelikleri ve ilkleri barındıran Denizli’nin bugünden yarına seracılık üssü olma hedefine hızla ilerlediğini belirterek, şunları söyledi:
“Hep verdiğimiz bir örnek var. Konya büyüklüğündeki Hollanda tarım ve hayvancılık ürünü ihracatından 50 milyar dolar para kazanıyor. Peki Hollanda’nın 19 katı büyüklüğünde bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin kazancı ne? 12 milyar dolar. Yani Allah bize toprağı suyu vermiş, al kullan demiş. Buna rağmen çok çalışıyoruz ama az kazanıyoruz. Burada bir yanlışlık var. Günümüzde tarım, eskisi gibi bir geçim kaynağı değil, en büyük kazanç kapısı haline gelmiştir. Bugün insanlar petrolsüz yaşayabilir ama gıdasız yaşayamazlar. Dünya öyle bir noktaya geldi ki gıda sektörü en stratejik sektör durumundadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı