REKLAMI GEÇ

Yayla Seracılığı gelişiyor

Yayla Seracılığı gelişiyor

Denizli’nin Çameli, Serinhisar, Tavas ve Acıpayam ilçelerinde yayla seracılığı çiftçilerin yeni gözdesi oldu. Dört ilçede toplam 75 dekar alanda kurulan seralardan ilk hasat temmuz ayında yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 09:45

Tadını özlediğimiz başta domates, biber, patlıcan ve salatalık olmak üzere organik tarım ürünlerine olan talebin artması nedeniyle Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün hazırladığı Yayla Seracılığı projesi, Acıpayam, Çameli, Serinhisar ve Tavas’ta hayata geçirildi.

4 ilçede toplam 75 dekar seranın kurulumunun tamamlandığını açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, kurulan sera alanının çok olmadığını ancak bölge için artış potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Kurulan seraların, bölge yayla seracılığı için bir nüve teşkil edeceğini vurgulayan Kutlu, “Açıkta üretime göre sera üretiminde ürünler daha kaliteli, taşıma ve depolamaya dayanıklı, şekli düzgün ve parlak, ilaç kullanımını azaltan yöntemler olan biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri açıkta üretime göre daha etkilidir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı serada yetişen ürünlere rağbet artmaktadır. Sera kurulumunu üreticiler kendi imkânları ile yapabildikleri gibi, Ziraat Bankası’nın ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin düşük faizli kredilerini, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Fonunu’nun kaynaklarını ve Or-köy kapsamındaki kredileri kullanabilmektedirler” dedi.
23 Nisan’da domates dikimlerinin yapıldığı Çameli’ndeki seralarda ilk hasadın Temmuz ayının ilk haftasında, Mayıs ayının ilk haftasında domates dikimi yapılan Acıpayam’daki seralarda ise Temmuz ayının ortalarında yapılmasının beklendiğini de ifade eden İl Müdürü Kutlu, seralarda üretimin, sonbahar donlarına kadar devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı