REKLAMI GEÇ

Yemde büyük sıkıntı

Hububat fiyatlarının yükselmesi ile birlikte yem üreticileri, yem hammaddesi bulmakta zorlanmaya başladı. Yem fiyatları, geçen seneye göre yüzde 100’e varan oranlarda arttı. Abalıoğlu Yem Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, yemde hammadde sıkıntısının çözülmesi için seçimden sonra ithalatın serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2007 Cumartesi, 00:00

Yem hammadde fiyatları yüzde 11.1 ile yüzde 150 arasında değişen oranlarda arttı. Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin yaptığı açıklamaya göre, yem hammadde fiyatları son bir yıl içinde yüzde 11.1 ile yüzde 150 arasında değişen oranlarda artış gösterdi. Bu artışın yem fiyatlarına yüzde 19.4 ile yüzde 36.7 arasında değişen oranlarda yansıtıldığını açıklayan birlik, hammaddede maliyet düşürücü tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.

Denizli’nin önde gelen yem firmalarından olan Abalıoğlu Yem Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, yemin hammaddesini oluşturan hububatın fiyatının çok yükseldiğini belirterek, “Hammadde fiyatın yüzde 90’ını teşkil eder. Arpa’nın kilosu geçen sene 250 bin lira iken, bu sene 440 bin lira oldu. Yağışlar da az olduğu için arpa fiyatları normal olarak yükseldi. Geçen sene bol miktarda, Çal, Çivril, Çardak ve Dinar’dan arpa alıyorduk ancak bu sene mahsul az. Arpa satışı da yok. Müstahsil elindeki arpayı satmıyor. Bu nedenlerden, yem fiyatları da normal olarak yükseldi” dedi.

Çiftçiye, yem temin etmekte, üretimi önceden planladıkları için bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Abalıoğlu, “Biz, çiftçilere yem vermekte sıkıntı çekmiyoruz ama yağış olmadığı için hammaddede sıkıntı var. Bu sorunun çözülmesi için seçimden sonra hammadde ithalatının serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Sarıtaş, geçen sene 26 milyon liraya aldıkları bir torba yemi, bu sene 45 milyona aldıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı