REKLAMI GEÇ

ZMO Gür’le devam dedi

ZMO Gür’le devam dedi

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. İki adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan İbrahim Gür oyların çoğunluğunu alarak odaya yeniden başkan seçildi.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. TMMOB 7. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı divanın oluşumu ve saygı duruşu ile başladı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ZMO Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, ZMO’nun aynı zamanda demokratik kitle örgütü olduğunun altını çizdi. Gür, “Bu anlamda birincil görevlerinden biri de, başta tarım politikaları olmak üzere tüm yaşamsal alanlarımıza ilişkin yürütülen politikalara karşı, ülkesel ve toplumsal çıkarların korunup geliştirilmesi adına, olan bitenleri anlaşılır kılmak, perdenin arkasındaki gerçekleri göstermek, çarkın nasıl döndüğünü halkımıza anlatmaktır. Zira doğru bilgi ve bilinç sahibi olmadan sağlıklı fikir sahibi olunamayacağını ve dolayısıyla da doğru çözümler üretilemeyeceği de iyi bilinmelidir. Kamu çıkarları doğrultusunda tarım politikalarının belirlenmesinin ve uygulanmasını sağlamak ta kaçınılmaz görevlerinden biridir. Ulusal yararlarımızı her koşulda temel öncelik sayan bununla birlikte bilim- teknoloji-ekonomi- siyaset alanında oluşan küresel gelişmeleri de iyi izleyen, o gelişmeler karşısında rasyonel bir ulusal duruş oluşturmak zorundayız. Fakat bunu başarmak için teslimiyetçilikten uzak, eleştirel tavırla yetinmeyen, ulusal nitelikli tarım siyasetlerini oluşturmak durumundayız” dedi.

Türkiye tarımı ve özelde Denizli tarımının içinde bulunduğu durumla da ilgili bilgi veren Gür’ün konuşmasını ardından, Şube 2. Başkanı Banu Doğru faaliyet raporunu okudu. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. İbrahim Gür ile Raci Ertekin’in birbiriyle yarıştığı seçimlerde toplam 241 oy kullanıldı. İbrahim Gür, 160 oy alarak Denizli Ziraat Mühendisleri Odası’na yeniden başkan oldu. Yapılan seçim ile birlikte odanın yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: İbrahim Gür, Banu Doğru, Yaşar Özdemir, Emel Tabakoğlu ve Seval Evel Canpolat.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı