REKLAMI GEÇ

Seçimlerin kazananı Türkiye

Seçimlerin kazananı Türkiye

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti’nin zaferi ile sonuçlanan 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Seçimlerin kazananının millet, Türkiye ve demokrasi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “1 Kasım seçimleri yalnızca kısa geçmişte yaşanan olumsuzlukları yok etmekle kalmadı, aynı zamanda bize gelecek 4 yıl için, güçlü siyasi istikrara dayalı tecrübeli kadrolarla yönetilen öngörülebilir ve güvenilir bir Türkiye hediye etti. 2016 yılı Türkiye’nin ekonomik alanda sıçrama yapacağı bir yıl olacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2015 Salı, 12:06

Türkiye’nin 1 Kasım itibariyle büyük bir sınavı başarıyla geçtiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim sonuçlarının milletin istikrara olan ihtiyacını ortaya koyduğunu ifade etti.

Bakan Zeybekci, “Sandıktan çıkan kararla milletimiz tek başına güçlü bir iktidarla yola devam demiştir. Milli irade istikrardan yana tecelli etmiştir, kazanan milletimiz olmuştur, Türkiye olmuştur, demokrasi olmuştur. 7 Haziran’dan bu yana yaşanan olumsuz gelişmeler milletimize istikrardan başka bir çıkış yolu olmadığını bir kez daha göstermiştir. Türkiye son 5 ayda, bir koalisyon ihtimalinin bile ülke için ne kadar zararlı sonuçlara yol açabileceğini gördü. Geçen Haziran’dan bu yana ülkemizde yaratılmış olan terör destekli belirsizlik ve umutsuzluk ortamı ekonomimizi dış dünyadakinden fazla bir dalgalanma ve spekülatif hareketler içine sokmuştu. Biz ısrarla bu durumun geçici olduğunu ekonomimizin temel göstergelerinin söylenenlerin tersini işaret ettiğini, endişeye gerek olmadığını vurgulaya geldik. Bir bardak suda fırtına yaratmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim diye uyarı ve çağrılarımızı sürekli yaptık. Bu durumdan kurtulmanın en kesin yolunun ‘Tek başına iş başına’ olduğunu kapı kapı dolaşarak milletimize açık yüreklilikle anlattık. Hamdolsun milletimiz, felaket tellallarına aldırış etmeden 1 Kasım günü bu çağrıya büyük bir destekle cevap verdi ve bize tekrar ülkemizi içine düşürüldüğü karanlıktan aydınlığa çıkarma görevini verdi” dedi.

1 KASIM’IN TÜRKİYE İÇİN ANLAMI BÜYÜK
1 Kasım seçimlerinin yalnızca kısa geçmişte yaşanan olumsuzlukları yok etmekle kalmadığını, aynı zamanda gelecek 4 yıl için, güçlü siyasi istikrara dayalı tecrübeli kadrolarla yönetilen öngörülebilir ve güvenilir bir Türkiye hediye edildiğini anlatan Zeybekci, “Önümüzdeki dönemde Türkiye, büyüme performansını güçlü bir biçimde sürdürmeye; üretimini, ihracatını, istihdamını, yatırımlarını artırmaya devam edecektir. 2016 yılı Türkiye’nin ekonomik alanda sıçrama yapacağı bir yıl olacaktır. Önümüzdeki 4. AK Parti hükümeti döneminde hiç kuşkunuz olmasın, ekonominin yapısal sorunlarına da kalıcı çözümler üretecek adımları kararlı bir şekilde atmaya devam edecek ve ekonomik altyapıyı destekleyecek büyük kamu yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğiz. Milletimizden aldığımız bu büyük desteğin gücüyle, dünya ekonomisiyle entegre olma çabalarımıza da hız vereceğiz. Türkiye’de çarklar yeniden güçlü bir şekilde dönmeye başlayacaktır. Bu dönemde, istikrarsızlık endişesi ile ertelenen yatırım ve tüketim kararlarının da devreye girmesi ile büyümemiz hız kazanacaktır. Büyümenin önümüzdeki yıllarda %5’ler düzeyinde gerçekleşmesi Türkiye için bir sürpriz olmayacaktır. Yakaladığımız büyüme oranları ile iş gücüne katılım oranından daha yüksek istihdam yaratarak, işsizlik oranlarında da iyileşmeler göreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı