REKLAMI GEÇ

Tin: Esnaf güçlü iktidar, tek başına hükümet istiyor

Tin: Esnaf güçlü iktidar, tek başına hükümet istiyor

AK Parti Denizli milletvekili adayı Şahin Tin, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında ekonominin güçlendiğini, bunun devamı için esnafın güçlü bir iktidar ve tek başına hükümet istediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2015 Cuma, 14:30

AK Parti Milletvekili Adayı Şahin Tin, Pam Otel’de düzenlenen Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısına davetli olarak katıldı. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odalarıı Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve diğer oda başkanları, Tin’e esnafın isteklerini ve sıkıntılarını aktardı.

Tin ise konuşmasında, 13 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’nin büyük bir ekonomik gelişim yaşadığını ifade ederek, “Türkiye’nin 2002 yılından önceki halini en iyi bilenlersiniz. Esnaf olarak, ülke olarak, millet olarak o dönemlerde çok büyük sıkıntılar ve buhranlar içinde yaşadık. Esnafın işini devam ettirebilmesi için krediye ulaşması kadar zor bir şey yoktu. Yüzde 45’leri bulan faizlerle esnafımız yatırım yapmak şöyle dursun işini devam ettirmekte zorlanıyordu” dedi.

ESNAF YATIRIM YAPMA OLANAĞINA KAVUŞTU
AK Parti iktidarlarında esnafa büyük destekler sağlandığını kaydeden Tin, “Esnafımız aldığı kredilerle yatırım yapma olanağına kavuştu. Kişi başına düşen mille gelirimiz, 2 bin dolarlardan 11 bin dolarlara geldi. Çiftçimiz, daha çok üretsin diye her anlamda desteklemeler veriliyor. Emeklimiz, memurumuz bu dönemde ekonomik anlamda çok büyük bir ilerleme yaşadı. Dar gelirlimiz ev ve araba sahibi oldu. Sanayicimiz üretimini artırdı, modernizasyonunu sağladı, makine parkurunu geliştirdi, yatırımlarını yaptı. İhracat oranlarımızın geldiği tablo ortada” diye konuştu.

DESTEĞE DEVAM
AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan esnafa yönelik vaatleri de aktaran Tin, “Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. KOBİ’lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı