REKLAMI GEÇ

Buldan’da CHP ve MHP’den örnek tavır

Buldan’da CHP ve MHP’den örnek tavır

Buldan’da CHP ve MHP’den erken seçim öncesi “çok güzel hareketler bunlar” dedirten tavır. CHP’den pankart asmama çağrısı gelirken, MHP İlçe Teşkilatı seçim müziği çalmayacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2015 Çarşamba, 13:37

Her seçim döneminde, propaganda sırasında öne çıkan çevre ve gürültü kirliliğine karşı Buldan’da ortak tavır. CHP, 7 Haziran’daki “Parti binaları dışında hiçbir yere parti bayrağı ve pankartı asmama” kararını anımsatıp, bunun 1 Kasım’da da uygulanması çağrısında bulundu. MHP ise, seçim müziği çalmama kararı aldı.

ÜNSAL: YİNE UZLAŞABİLİRİZ
Chp Buldan İlçe Başkanı Musa Ünsal, 7 Haziran seçimleri öncesi Kaymakam Hacı Uzkuç başkanlığında yapılan toplantıda “parti binaları dışında hiçbir yerde parti bayrağı ve pankartı asmama” kararı aldıklarını, bunun 1 Kasım seçimleri için de uygunabileceğini belirtti.

Musa Ünsal, bu konuda girişimlerde bulunacaklarını ifade ederek, “Bizim çağrımızda sadece ses kirliliği değil, görüntü kirliliği de yaratmamak düşüncesi de var. Bu her şeyden önce vatandaşa saygının bir gereğidir. Bu anlamda umarım siyasi partilerin Buldan temsilcileri olarak anlaşır, vatandaşımızın sakin ve huzurlu bir seçim süreci geçirmesini sağlayabiliriz“ dedi.

ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN MÜZİK YOK
MHP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul da “seçim müziği çalmama” kararı ile ilgili açıklamasında, “Her gün vatan evlatlarının toprağa düştüğü, anaların gözyaşlarının sel olduğu bir ortamda seçim araçları ile seçim müzikleri çalmayı şehitlerimizin aziz hatıralarına uygun bulmadığımız için böyle bir karar aldık” diyerek, şunları kaydetti:

“Gerek vicdanımızın müsaade etmemesi, gerekse halkımızın da bu yönde düşüncesi olduğunu bildiğimiz için Milliyetçi Hareket Partisi Buldan İlçe Teşkilatı olarak müzikli propagandayı iptal ettik. Sandığa müzikle değil vicdanla gitmeyi uygun bulduk. Büyük Türk milletimizin üzerinde Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de ve ülkemizin her bir köşesinde gözlerini bile kırpmadan canlarını veren atalarımızın vebali var. Bu vebalin altında kalmamak için herkesin vicdan sorgulaması yapması lazım. Bu nedenle 13 yıllık iktidar döneminde milletimizi 36 etnik parçaya ayıran zihniyetten kurtarmamız gerekiyor. Biz; Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevi ve Sünnisi ile bir bütünüz. Et ve tırnağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı