REKLAMI GEÇ

İşte Denizli’nin yeni milletvekilleri

İşte Denizli’nin yeni milletvekilleri

Erken genel seçimin kesin olmayan sonuçları alındı ve 26. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli’yi temsil edecek milletvekilleri belli oldu. 7 Haziran’ın kazananı CHP’li Gülizar Biçer Karaca, bu kez kaybeden oldu. CHP’nin milletvekili sayısı ikiye düşerken, AK Parti’den Cahit Özkan parlamentoya giden isim oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2015 Pazartesi, 00:18

26. dönemin Denizli milletvekili dağılımı AK Parti 4, CHP 2, MHP 1 oldu. Bu sonuç en çok CHP’li Gülizar Biçer Karaca’yı üzdü. Yurt dışı oylarının dağılımıyla 7 Haziran’da milletvekili seçilen ve kısa dönemde TBMM Divan Katibi olarak görev yapan Karaca, bu kez seçilemedi. CHP’yi bir milletvekilliğinden eden oy sayısı 1.143 olarak açıklandı.

AK PARTİ’NİN MİLLETVEKİLLERİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2011 ve 7 Haziran’dan sonra bir kez daha milletvekili seçildi. Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan ise AK Parti’nin yeni milletvekilleri olarak parlamentoda Denizli’yi temsil edecek.

CHP’NİN MİLLETVEKİLLERİ
CHP’nin birinci sıra adayı Melike Basmacı ve Kazım Arslan, 7 Haziran’dan sonra erken genel seçimde de meclise giden isimler oldu. Üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca ise az sayıdaki oy farkıya bu kez seçilemedi.

MHP YİNE TEK VEKİL ÇIKARDI
7 Haziran’a göre Denizli’de yüzde 3.6 oranında oy kaybeden MHP yine tek milletvekili ile yetindi. Oyları 100 binin altına düşen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin haluk Ayhan’ı üçüncü kez meclise taşıdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı