REKLAMI GEÇ

Ayhan: Türkiye Avrupa’nın tamponu haline geldi

Ayhan: Türkiye Avrupa’nın tamponu haline geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Suriye sınırında tampon bölge isteyen Türkiye’nin AKP’nin uyguladığı politikaları sonucunda Avrupa’nın tamponu haline geldiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2015 Çarşamba, 14:53

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretini değerlendirdi. Türkiye’nin AB’nin oyununa getirildiğini öne süren Ayhan, “Türkiye AB’nin oyununa getiriliyor. Avrupa’nın tamponu oluyor? Suriye’den beklenen yeni mülteci akını ve mevcut 2 milyon mültecilerin yükü Türkiye’nin üzerine yıkılmaya çalışılıyor” ifadesini kullandı.

AB Kendi yükümlülüklerini Türkiye’nin üzerine yıkaya çalıştığını ifade eden Ayhan, “AKP bir kez daha AB’nin oyununa geliyor. Merkel ve Erdoğan mülteci felaketinden kendilerini kurtarmak için Türk halkını bir kez daha boş vaatlerle kandırmak için 1 Kasım seçimleri öncesi apar topar Ankara’ya geldi. Erdoğan’ın mimarı olduğu Suriye ve göçmen krizinin faturasını yine Türkiye’ye yüklemek için AKP ve AB arasında muğlak vaatlere dayanan sahte mutabakatlar açıklanmaktadır. Böylelikle Türkiye’ye paranın ucu gösterilecek, AKP hükümeti açısından 1 Kasım seçimi öncesinde sıkıntı kaynağı olabilecek eleştirilerle dolu ierleme raporunun ertelenmesi ve içine yeni vaatler eklenmesi için göz kırpılacak, belki Kıbrıs Rum hükümetinin engellemediği bir iki faslın açılmasına yeşil ışık yakılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı