REKLAMI GEÇ

Birtürk: Türkiye’nin menfaati tek adamın çıkarından daha önemlidir

Birtürk: Türkiye’nin menfaati tek adamın çıkarından daha önemlidir

MHP Denizli millletvekili adayı Cafer Birtürk, Türkiye ve Türk milletinin menfaatlerinin tek adamın çıkarlarından ve hırslarından önemli olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 15:53

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, yaptığı açıklamada, Türk milletinin Cumhuriyetin 92. yıldönümünü milletçe kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirterek, “Büyük Türk milletinin Cumhuriyet bayramını tebrik ediyor, kardeşlik içerisinde, huzur ve refah dolu nice yıllar temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Egemenliğin kaynağını millete dayandıran Cumhuriyetin, son yurdu elinden alınmak istenen Türk milletinin yeniden dirilişinin bir sembolü olduğunu kaydeden Birtürk, “Emperyalizmle işbirliği yapan mandacı ve mütarekeci zihniyeti yenerek kurulan milli devletimiz, Türk milletinin tarih boyu bağımsızlığına ve milli haysiyetine düşkünlüğünün dosta düşmana hatırlatılmasıdır” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEDEFTE”
Kendisini parçalara ayırmaya çalışan Sevr haritasını yırtarak tarihin çöplüğüne atan Türk milletinin, bugün yeniden işbirlikçi ve mandacıların sinsi saldırılarıyla sarsıldığını ifade eden Birtürk, “Osmanlı cihan devletini batıran küresel işbirlikçiler bugün Türkiye Cumhuriyetini hedeflerine koymuştur. Yüzyıl öncesinin Sevr’ine benzer şekilde bugün BOP planıyla bütün Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da harita tanzimi adım adım ilerlemektedir. Dört parçalı Kürdistan’ın Irak ve Suriye’deki sınırları belirlenirken, Türkiye’de etnik kimliklere millet statüsü kazandırmaya yönelik AKP hükümeti eliyle atılan her adım bölücülüğe hizmet anlamına gelmektedir. Anadolu’da bin yıldır kız alıp veren, etle tırnak gibi kaynaşan, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da omuz omuza vatan için savaşan bu milleti şimdi etnik kimlikler üzerinden ayrıştırmanın ihanetten başka tanımı yoktur” diye konuştu.

“DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK”
Kontrol edilemeyen, denetlenemeyen ve hesap vermekten kaçan bir yönetimin elinde Türkiye uçuruma doğru sürüklendiğini söyleyen MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“Terör örgütünün vesayetine terk edilen bir kısım insanımız, cumhuriyetimizin kendilerine tanıdığı hür iradelerini kullanamaz durumdadır. Daha büyük bir vesayet ise devletin bütün kurumları ve anayasal düzenini işlemez hale getiren Saray vesayetidir. Bugün devlette bir çift başlılık vardır. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı, aynı zamanda başbakanlık yetkisini ve bütün diğer yetkileri de kullanma hırsına kapılmıştır. Devletteki çift başlılığın yarattığı bu dengesizlik, başta güvenlik bürokrasisi olmak üzere bütün Türkiye’yi olumsuz etkilemektedir. Devletin istihbaratı ve emniyet teşkilatı Saray’ın güvenlik teşkilatı olarak algılandığı için güvenilirlikleri sorgulanmaktadır. Yürütmenin başı ve her türlü sorumluluğu taşıyanın başbakan olması gerekirken, bürokrasi emri hiçbir yetkisi ve sorumluluğu bulunmayan cumhurbaşkanından almaktadır.

Aziz milletimize 1 Kasım’ın önemini bir kere daha hatırlatıyor ve mutlaka sandığa giderek vicdanlarının emrettiği seçimi yapmalarını bekliyoruz. Unutulmasın ki, güvenlik istikrarı sağlanmadan ne siyasi istikrar ne de ekonomik istikrar sağlanır. Zamanında Saddam ve Esad yönetimlerinde siyasi istikrar vardı, ancak tek adam yönetimleri ülkelerini mahvetti. Türkiye’nin ve Türk milletinin menfaatleri tek adamın çıkarlarından ve hırslarından önemlidir. MHP Türkiye’yi yeniden yaşanabilir ve yarınlarından endişe edilmeyen bir ülke haline getirmek için göreve hazırdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı