REKLAMI GEÇ

Kendi işini kuracak kadına hibe kredili destek

Kendi işini kuracak kadına hibe kredili destek

MHP Denizli ikinci sıra milletvekili adayı Cafer Birtürk, kadın ve ailenin seçim beyannamesinde geniş bir şekilde yer aldığını, iktidara geldiklerinde sosyal yardımları artıracaklarını, kendi işini kurmak isteyen kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere kredi desteği sağlayacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2015 Pazartesi, 14:32

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. İlçe, mahalle ve fabrika ziyaretleri gerçekleştirerek seçmenlerle bir araya gelen Birtürk, MHP’nin programını ve seçim beyannamesinde yer alan konuları anlatıyor.

MUHTAÇ AİLELERE HİLAL KART
MHP iktidarında sosyal yardımlar artarak devam edeceğini vurgulayan Birtürk, şu mesajları verdi:

-MHP iktidarında, vatandaşımızın aldığı sosyal yardım ve destekler aynen devam ettirilecek. Muhtaç ailelere, aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı “HİLALKART” verilecek. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz.

-Yetim evlatlarımıza aylık 100 lira maaş bağlayacağız. “Çocuk parası” adı altında yapılan “Şartlı Eğitim Yardımı” ve “Şartlı Sağlık Yardımı”nı en az 50 lira olacak şekilde artıracağız.

-Yoksullara yönelik bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri sıfırlayacağız. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut, konut sağlanamadığı durumda ise 250 lira kira yardımı yapacağız.

-Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulayacağız.

-Vatandaşlarımızdan elektrik kayıp-kaçak bedeli alınmayacak, sayaç okuma ve benzeri tüketime bağlı olmayan giderler yansıtılmayacaktır. Vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payının azaltılması suretiyle vergide adalet sağlanacak, dar gelirlilerin vergi yükü hafifletilecektir.

-Alacakların vasfı ne olursa olsun icra ve haciz uygulamaları hiç kimsenin gelirini asgari ücretin altına düşürecek şekilde uygulanamayacaktır. Vatandaşlarımız, tüketici kredisi ve kredi kartlarından kaynaklı borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılacaktır.

-65 yaş aylığı 300 liraya yükseltilecektir. Belli nüfusun üzerindeki yerlerde “Yaşlı Bakım Evleri” yapılmasını hedefliyoruz. Engelli kardeşlerimize işe yerleştirmede öncelik tanıyacak, kamudaki 24 bin engelli kotasının tamamına atama yapacağız. Bu kardeşlerimizin tıbbi ve mesleki rehabilitasyon imkanlarını yükselteceğiz. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya çıkaracağız.

denizli-cafer-birturk-girisimci-kadinlara-hibe-kredi-destegi-ic-1

GAZİ MAAŞLARINDA EŞİTSİZLİK GİDERİLECEK
-Gazilerin, şehit ailelerinin ve malûllerin öncelikli olarak işe yerleştirilmelerini, üretime katkıda bulunmalarını ve topluma kazandırılmalarını amaçlıyoruz. Gazilerimize 3600 günde emekli olabilme hakkını vereceğiz.

-Ordu ve polis vazife malullerinin özlük haklarını iyileştireceğiz, gaziler arasındaki eşitsizliği gidereceğiz.
Malul sayılmayan gazilerimizin mağduriyetlerini giderecek düzenleme yapacağız.

-Şeref aylığı 1.400 liraya yükseltilecek ve geliri olsun olmasın muharip gazilerimizin hepsine aynı tutarda ödeyeceğiz.

-Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız.

KADINLARA DESTEK
-Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Girişimci kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz.

-Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız.

-Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir “aile avukatlığı” sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz.

-Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vermekle birlikte, işe girince faizsiz olarak dört yılda tahsil edeceğiz.

-Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkânı getireceğiz.

denizli-cafer-birturk-girisimci-kadinlara-hibe-kredi-destegi-ic

ASGARİ ÜCRET NET 1.400 LİRA
-Net asgari ücret, asgari geçim standardı düzeyi dikkate alınarak BİN 400 liraya yükseltilecektir. Hane halkı geliri asgari ücret tutarını geçmeyen asgari ücretlilere, belirlenecek büyük şehirlerde 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecektir.

-Asgari ücretten vergi alınmayacak, ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacaktır. Asgari ücretin 1400 TL ye çıkarılması işverene zarar vermeyecek. Çünkü vergi alınmayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı