REKLAMI GEÇ

İlk dansın büyüsünü 20. Cadde ile yakalayın

İlk dansın büyüsünü 20. Cadde ile yakalayın

En anlamlı törenin en büyülü anıdır ilk dans. Mutlu bir yaşama yelken açan çiftlerin rüya gibi düğün yapabilmenin telaşını yaşamaya başladığı şu günlerde ilk dansı özel kılmak isteyen çiftleri tatlı bir telaş sardı. Bu tatlı telaşı yaşayan çiftlere 20. Cadde Dans Okulu’ndan rahatlatan çağrı geldi. Denizli’de 7 yıldan bu yana dans eğitimi veren 20. Cadde Dans Okulu kurucusu ve dans eğitmeni Cennet Kösebaş, evlenecek çiftler için düğün dansı tüyoları verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2016 Cumartesi, 08:16

Denizli Belediye Konservatuar’ında 2009 yılında ilk kez modern dans eğitimi veren 20. Cadde Dans Okulu kurucusu ve dans eğitmeni Cennet Kösebaş, 6 yaşından bu yana dans ile uğraşıyor. İl dışına farklı dans eğitimleri alarak daha çok yol kat ettiğini belirten Kösebaş, 20. Cadde Dans okulunda kendi gibi dans eğitmeni olan kızı Ceren Çetin ve oğlu Kaan Çetin ile dansa hayat veriyor.

Dans okullarından modern dansın her çeşidini sunduklarını belirten Kösebaş, latin dansları, tango, hiphop-R&B, bale, zumba, modern dans, oryantal-roman, düğün dansı, halk dansları, yoga, hamile yogası, jimnastik ve özel dersler verdiklerini söyledi. Kocabaş, Denizli’de modern dans eğitimi denince akla gelen ilk yerin 20. Cadde olduğunu belirterek, modern dans yelpazesinin çok geniş tuttuklarını ifade etti.

denizli-20-cadde-dans-okulu-1

DÜĞÜN DANSLARINA ÖZEL KOREOGRAFİ
Kösebaş, oluşturdukları özel düğün dansı koreografi ile evlenecek çiftlerin dikkatini çektiklerini belirterek, her düğün dansı için özel ve titizlikle sunum hazırladıklarını kaydetti.

Kösebaş, “Denizli’de düğün dansı son 5 yıldır yaygın olmaya başladı. Çiftler en çok ilk dans eğitimi almak istiyor. Çünkü özel günlerinde güzel bir anı kalsın istiyorlar. Bazıları da zeybek istiyor, değişik teklifler de geliyor. Gelin ve arkadaşlarına güzel bir koreografi hazırlıyoruz. Damat gelin ayrı gruplara ayırıyoruz. Bazen kayınvalideler de olarak geliyor” dedi.

denizli-20-cadde-dans-okulu-2

DÜĞÜNLERİN GÖZDE DANSI SLOW VE RUMBA
Düğün danslarında çiftlerin özel seçtiği müziklere göre kareyografi çıkardıklarını belirten Kösebaş, “Düğün dansında çiftlerimiz sevdikleri müzikleri seçiyorlar. O müzik bana neyi gösteriyor ya da hangi ritmi söylüyorsa onun üzerinden dans öğretiyorum. Rumba, slow rock, vals olabilir. Gelinlikten dolayı valse pek girmiyoruz. Ancak gelinlikleri müsaitse ona göre tasarım yaparlarsa ve özel istek gelirse yapabiliyoruz. Ama en çok tercih edilen slow dans ve rumba oluyor” diye konuştu.

“DANS EĞİTİMİMİZİ 1 AYA SIKIŞTIRMAYIN”
Düğün öncesi sık sık prova yaptıklarını kaydeden Kösebaş, yeni evlenecek çiftleri dans eğitimlerini 1 aya sıkıştırmamaları konusunda uyardı.

denizli-20-cadde-dans-okulu-3

Kösebaş, “Dans eğitimlerinden önce bayan ve erkek hareketlerini gösteriyorum. Daha sonra onların üzerinden özel koreografi yazıyoruz. Bol bol prova yapıyoruz. Düğün salonunda da provamız oluyor. Düğün öncesi gelip prova alıyorlar. Evlenecek çiftlere son bir aya bırakmayın diyorum. Düğün hazırlıkları sırasında çok stres yaşıyorlar. O durumdayken derse adapte olamıyorlar” dedi.

Çiftlerin en az 3 ay öncesinden dans eğitimlerine gelmeleri gerektiğini ifade eden Kösebaş, son 1 ayda tekrara gelmelerini önerdi. Son bir ayda yapılan tekrarda kafalarının da rahatlatabileceklerini belirten Kösebaş, ortalama dans eğitiminin 6 saatlik olduğunu dile getirdi.

denizli-20-cadde-dans-okulu-4

20. CADDE’DE KINA ORGANİZASYONU DA VAR
20. Cadde de yok yok. Düğün telaşı içinde kına organizasyonuna ek zaman harcamak istemeyen gelinler için 20. Cadde bir kolaylık daha sağlıyor. Organizatörlüğünü Cennet Kösebaş’ın yaptığı 20. Cadde Kına Organizasyonunda dans gösterisi, kına merasimi, kına tahtı, kaftan, kına tepsisi ve kına malzemeleri yer alıyor. Tüm detaylar 20. Cadde tarafından düşünülüyor, gelin sadece gecenin keyfini yaşıyor.

İLETİŞİM
ADRES: Çamlaraltı Mh. 6037 Sk. No:2/K:3 Denizli (Çamlık arka girişi altı)
Kına organizasyon için 0542 688 23 10
Dans eğitimi için 0535 688 2310
MAİL:cenyday@hotmail.com

Yorumlar

zafer canacankatan   -  Bağlantı 6 Nisan 2016, 12:41

Cennet hanım çok iyi bir eğitmen.Bana 3,5 saatte zeybek öğretti.Teşekkürler hocam…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı