REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası’ndan mitinge katılım baskısı iddiası

Denizli Tabip Odası’ndan mitinge katılım baskısı iddiası

Denizli Tabip Odası, yarın (Cuma) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplu açılış töreni ve mitinge katılım için kamu ve üniversite hastanelerindeki özellikle taşeron personele baskı uygulandığını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2017 Perşembe, 18:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (Cuma) Denizli’ye gelerek, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplu açılış törenine katılacak. Denizli’de hazırlıklar sürerken, Denizli Tabip Odası’ndan kamu ve üniversite hastanelerinde görevli personelin mitinge katılımların sağlamak için baskı yapıldığını öne sürdü.

Denizli Tabip Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi.
“Cuma günü Denizli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan mitinge katılım için kamu ve üniversite hastanelerindeki özellikle taşeron sistemi altında çalışan sözleşmeli sağlık personellerine firmalar tarafından baskı yapıldığı yönünde Tabip Odamıza yoğun şikayetler iletilmektedir. Sözleşmeli olarak çalışan personel, acil tıp teknisyeni ve hemşirelere miting için araç kaldırılacağı, katılımın araçlarda ve miting alanında görevliler tarafından isim isim takip edileceği bildirilerek baskı uygulanmaktadır. Ayrıca çalışanlara mitinge katılım nedeniyle işlerinizin aksaması önemli değil denilerek sağlık hizmetlerinin aksamasının önü açılmaktadır. Bu tür toplantılara sağlık çalışanlarının istekleri dışında, baskı ile katılmalarını sağlamaya çalışmak insan haklarına da, hukuka da uygun değildir. Türkiye’de taşeron sisteminin ilk sırasında sağlık sistemi olması nedeniyle önemli sayıda sağlık personeli bu baskıyı yaşamaktadır. Ayrıca mitinge katılım için sağlık hizmetlerinin aksamasını göze almak kabul edilebilir bir durum değildir. Sağlık personelinin isteği dışında mitinge katılım için baskı görmesini kabul etmiyoruz. Bu baskıyı uygulayan firma ve yöneticiler hakkında başhekimleri ve yöneticileri gerekli yasal işlemleri başlatmaları için göreve davet ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı