REKLAMI GEÇ

Eğitim İş’ten Valilik ve MEM’e uyarı!

Eğitim İş’ten Valilik ve MEM’e uyarı!

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, okullarda öğrencilerin referanduma yönelik faaliyetlere alet edildiğini belirterek, Denizli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü uyardı, “Herhangi bir zorlamada bulunanlar karşılarında bizleri bulacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2017 Cuma, 12:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi öncesi öğrenci ve öğretmenlerin mitinge taşınacağı bilgilerinin kendilerine ulaştığını belirten Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, bu uygulamanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Yaptığı yazılı açıklama ile duruma tepki gösteren Özbay, “İlimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı mitingle ilgili Valilikten tüm kamu kurumlarına iletilmek üzere bir yazı gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bu yazıya ilave herhangi bir yazı ekleme gereği duyulmadan eğitim gibi bir alanda iş ve işlemlerin nasıl aksamayacağı ‘düşünülmeden’ bağlı kurumlara direkt tebliğ edildi. Yazıda iş ve işlemlerin aksatılmaması söyleniyordu ama milli eğitimde bu nasıl olacaktı? Sendikamıza ulaşan bilgilere göre, bazı okullarda okulların tatil edildiğini ifade eden idarecilerin, bazı ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin derse gelmeyecekseniz öğrencilere söyleyin onlar da gelmesin merak etmeyin ek derslerinizi öderiz dedikleri, birçok okulun önüne belediyenin araçlarının gönderileceği öğrenci ve öğretmenlerin mitinge taşınacağı bilgileri sendikamıza ulaşmaktadır. Milli eğitim müdürlüklerini uyarıyoruz! Okullarımızda öğrencilerimiz referanduma yönelik bu tür faaliyetlere alet edilmemelidir, okullardan zorla öğrenci götürülmemeli, çalışanların idari izinli sayılması gibi hukuka aykırı uygulamalar yapılmamalıdır” dedi.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM KESİNTİYE UĞRATILMAMALI”
Özbay, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Ayrıca ek dersleriniz ödenir diyen sözde idarecilere de sormak istiyoruz; hangi dayanakla bu ödemeleri yapacaksınız? Kendi cebinizden mi vereceksiniz yoksa usulsüz ödemeler mi yapmayı düşünüyorsunuz? Öğrencilerimizin derslerini iptal etme hakkını kimden alıyorsunuz? Sayın valimizin ve milli eğitim müdürümüzün konuyla ilgili hassasiyet göstermelerini bekliyor anayasal bir hak olan eğitim hakkının gasp edilmesinin önüne geçmelerini, hukuksuz bir şekilde biz ödemelerinizi yaparız merak etmeyin diyen idarecileri uyarmalarını bekliyoruz. Okullarda iş ve işlemlerin aksamaması için alınabilecek tek tedbir hangi sebeple olursa olsun eğitim öğretimin kesintiye uğratılmamasıdır. Eğitim İş üyeleri yarın o saatte dersleri varsa sınıflarında olacak eğitim ve öğretime devam edecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı