REKLAMI GEÇ

Aydın: Acil tedbirler alınsın!

Aydın: Acil tedbirler alınsın!

Denizli Barosu Yönetim Kurulu ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Üyesi Av. Mefaret Aydın, Tecavüze direndiği için katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünün erkek şiddetine karşı acilen caydırıcı önlemler alınması gerektiğini ortaya koyduğunu bildirdi.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2015 Pazartesi, 11:51

Denizli Barosu Yönetim Kurulu ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Üyesi Av. Mefaret Aydın, yazılı bir açıklama yaparak Mersin Tarsus’ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın kurbanı olduğu katliamı kınadı. Aydın, “20 yaşında canımız Özgecanımız hunharca katledildi ; Ayşe’miz sokak ortasında eşi tarafından acımasızca bıçaklandı. Tek suçları kadın olmaktı, Ayşe yürütemediği bir evliliği bitirmek istedi. Özgecan ise sadece evine anneciğine bir an önce kavuşmak için dolmuşa bindi. Tek suçu insanca yaşamak istemesi ve okuluna gitmesiydi. Okulu bitirince yardımcı olmak istediği kişiler bunu ona çok gördüler. Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdik. Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alması gerektiğini belirttik. Ancak önümüze çıkan acı gerçek , sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği ve bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamız” dedi.

Aile içinde kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocukların, yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli hale geldiğini vurgulayan Aydın, “”Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Kadın cinayetlerindeki ve kadına yönelik şiddetteki korkunç artış; bir kişinin annesinin bile diz kapağından dahi tahrik olabileceğini utanmadan söyleyen; hamilelerin sokağa çıkmasının edepsizlik olduğunu ileri süren; 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek mümkündür diyen zihniyetin; kadın üzerinden yürütülen yanlış politikaların sonucudur. Bu olaylar azımsanamaz, küçümsenemez, münferit kabul edilemez. Bunun için devletimiz çağdaş bir sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeli, bu konuda gerekli olan hassasiyeti göstererek; eğitim çalışmaları ve yasal düzenlemeleri yapmalıdır. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için; devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamasını, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, ana-baba eğitim programları başlatılmasını, evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanmasını ve caydırıcı yasal tedbirler alınmasını istiyoruz. Mücadelemiz kadın cinayetleri ve şiddet son bulana kadar devam edecektir. Biz susmayacağız söz veriyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı