REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu’ndan sahte seçmen uyarısı

Çavuşoğlu’ndan sahte seçmen uyarısı

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçmen listelerinin 14-27 Mart arasında askıda olacağını belirterek, “Vatandaşlarımız oturdukları binada sahte ya da hayali seçmen olup olmadığını kontrol ederek itiraz etsinler” dedi. Vatandaşları oy kullanabilmeleri için ilçe seçim kurullarına müracaat etmeye çağıran Çavuşoglu, bu konuda üniversite öğrencilerine de her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2015 Perşembe, 13:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin ülke ve vatandaşların geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Tüm halkımızı bu duygularla hareket etmeye ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Seçmen listelerinin askıda bulunacağı sürede gerekli düzeltme ve kontrollerin mutlaka yapılması gerektiğin ifade eden Çavuşoğlu, “7 Haziranda yapılacak seçimlerin en önemli ayağı seçmen kütükleridir. Seçmen kütükleri tüm vatandaşlarımızın bağlı bulunduğu muhtarlıklarda 14-27 Mart tarihleri arasında askıda kalacak, ayrıca www.ysk.gov.tr adresinden de sorgulama yapılabilecek olup yapılan bu sorgu sonucunda seçmen kütüklerinde yer almayan vatandaşların ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekecektir. 7 Haziran tarihinde yazlık bölgelerde bulunacak vatandaşlarımızın ise bu adreslerini birinci ikametgah olarak kaydettirmeleri gerekir. Her seçim döneminde yaşanan ve toplumumuzu derinden yaralayan sahte seçmen, seçmen olmaması gerektiği halde (kısıtlı vb) seçmen kütüklerinde bulunanlar ya da gerçekte var olmayan adreslerde var gibi gösterilen seçmenler konusunda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekir. Oturduğunuz binada yukarıda bahsi geçen kişilerin olup olmadığını yine www.ysk.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz. Bu kişilerin varlığı halinde ise seçim kütüklerine itiraz edilmelidir” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM KOLAYLIĞI
7 Haziran tarihinde Denizli’de bulunacak olup seçmen kütükleri başka şehirlerde olanların ise seçim kurullarına yeni ikametlerini bildirmeleri gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Yurtta kalanlar, yurt müdürlüklerinden yurtlarda kaldıklarına dair belge ile evlerde kalanlar ise üzerine kayıtlı fatura yada kira sözleşmesi ile ilçe nüfus müdürlüklerine başvurmaları buradan alacakları belgeyi ise ilçe seçim kuruluna teslim etmeleri gerekir. Yukarıdaki işlemler konusunda öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla üniversite kampüsü ve öğrenci yurdunun karşısında bu tarihler arasında stand açılacak olup buradan gerek nüfus müdürlüğüne gerekse ilçe seçim kurullarına ulaşım sağlanacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı