REKLAMI GEÇ

DENİB Polonya pazarından umutlu döndü

DENİB Polonya pazarından umutlu döndü

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB), Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürüttüğü URGE projesi kapsamında gerçekleştirilen Polonya gezisinden yeni Pazar umutlarıyla dönüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2014 Cumartesi, 11:40

URGE Projesi kapsamında sürdürülen “Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” çalışmaları doğrultusunda Denizli Ev Tekstili Kümesi’nde yer alan 13 firmadan 21 temsilcinin yer aldığı heyet, 16-20 Şubat tarihleri arasında Polonya’da temaslarda bulundu.

Yoğun tempoda geçen iş gezisinde, Polonya-Türk İşadamları Derneği’nde, Polonya pazarına yönelik markalaşma çalışmaları ve diğer ülkelerin Polonya pazarındaki durumları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet, akşam yemeğinde de Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan ile bir araya geldi.

Daha sonra Lodz’a geçen DENİB Heyeti, Avrupa Birliği içinde tekstil ve konfeksiyon alanında en güçlü merkezlerden biri olan PTAK Toptancı Merkezi’ni gezdi. Yetkililerce, 20 hektar alana kurulu 120 bin metrekare kapalı alanda sahip PTAK Toptancı Merkezi’nin tanınırlığını artırmak için Rusya, Ukrayna, Belarus, Litvanya gibi ülkelerde de tanıtım faaliyetleri yürütüldüğü, bu ülkelere yakınlığından dolayı tercihlerde giderek öne çıktığı bilgisi verildi.

18-21 Şubat tarihlerinde Poznan ‘da düzenlenen Home Decor Fuar’ı eden DENİB Heyeti’ne fuar hakkında sunum yapıldı. Yetkililer, fuarın 200 bin metrekare alanda kurulu olduğunu ve 110 bin metrekare kapalı alanı ile ev tekstili, dekorasyonu ve mobilya sektörlerine yönelik olarak her yıl Şubat ayında kapılarını ziyaretçilere açtığını, 16 bin dolayında kişi tarafından ziyaret edilen fuarda bu yıl ev tekstili ve dekorasyonu sektöründe 16’sı yurt dışından olmak üzere toplam 150 katılımcının yer aldığını söyledi.

Bu arada, fuara katılan Denizli firmaları ABC Tekstil ve Beka Tekstil’in standları DENİB Heyeti tarafından ziyaret edildi. Ayrıca Tosunoğlu Tekstil ile organik bağı olan INTEGRO Poland firmasının yeni deposunun açılışı yapıldı.

Polonya gezisiyle ilgili bilgi veren DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “3 şehir, 2 toptancı merkezi, 1 outlet ve 1 fuar ziyaret ettik. 20’nin üzerinde Polonyalı firma ile ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Kısacası yoğun bir programı geride bıraktık. Polonya, Avrupa’da çok önemli bir pazar. Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği URGE projemiz kapsamında Polonya’ya giderken umutluyduk ve oldukça verimli bir iş seyahati gerçekleştirdik. Polonya’da ile olumlu geçen iş görüşmelerinin kısa süre içerisinde ihracata dönüşmesini temenni ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı