REKLAMI GEÇ

İlter Panayır ağabey ve yol göstericiydi

İlter Panayır ağabey ve yol göstericiydi

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Denizli Ticaret Odası’nın eski Başkanı İlter Panayır’ın ölüm haberi, iş dünyasında büyük üzüntü yarattı. Başkanlığı döneminde birlikte çalıştığı eski vali, belediye başkanı ve oda başkanları Panayır için “Hepimizin ağabeyi ve yol göstericiydi” diye konuştu.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 17 Mart 2015 Salı, 12:29

1998-2006 yılları arasında Denizli Ticaret Borsası Başkanlığında bulunan ve Denizli iş dünyasının duayen isimlerinden olan İlter Panayır’ın vefatının ardından, başkanlığı döneminde birlikte çalıştığı Denizli eski Valisi Yusuf Ziya Göksu ve Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Aygören, Denizli Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Süleyman İlgeri ve Denizli Ticaret Odası eski Başkanı Nail Kalemci ile konuştuk. Ortak yorumları “Hepimizin ağabeyi ve yol göstericiydi” olan Göksu, Aygören, İlgeri ve Kalemci, İlter Panayır için şunları söyledi:

GÖKSU: MÜTEVAZİ VE MUHTEŞEM BİR İNSANDI
İnanın şu an son derece üzgünüm. 7 yıllık Denizli Valiliğim dönemimde en uzun mesai yaptığım biriydi. Hem birbirimize çok takılır, hem çok yoğun çalışırdık. Mütevazi olduğu kadar çok muhteşem bir insandı Hacı İlter Panayır. Protokol ile ilişkilerini her zaman çok büyük saygı ve nezaket çerçevesinde götürürdü. Gösterdiği performansı unutmak mümkün değil.  Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten yeri doldurulamayacak çok muhteşem bir insandı.

İLTER PANAYIR DEYİNCE
İlter Panayır deyince akla, sevgi saygı ve iş yapma gelirdi. Her bana uğrayışında Ticaret Borsası ile ilgili şeyler getirirdi. Borsanın kuruluşundan hizmet binasının yapımına kadar son derece emekleri oldu. Sevgi, saygı, eşittir İlter Panayır. En sevdiğim yönü, biliyorsunuz defalarca dile getirdiğim 3İ formülü vardı. İstekli, inatçı, ısrarcı olmak. Hep bu 3İ formülü doğrultusunda çalışır ve her zaman takdirimi ve sevgimi kazanırdı.

AYGÖREN: BALKANLARIN EN BÜYÜK CANLI HAYVAN PAZARINI YAPTIK
Hem Ticaret Borsası Başkanlığı safatıyla kent yönetiminde hem de siyaseten hem birlikte çok fazla mesai yaptık. Canım kadar sevdiğim bir ağabeyimdi. Kendine has, bir döneme damgasını vuran bir isimdi. O’nun gayretleriyle Balkanların en büyük canlı hayvan pazarını, benim dönemimde işbirliği içinde yaptık. O yapı, İlter Başkan’ın büyük gayretleri sayesinde olmuştur. Acımız büyük. Çok üzüntülüyüm..

İLTER PANAYIR DEYİNCE
Saygı değer ve nazik bir adamdı. Denizli’nin ağabeydi. Ağabeylik görevini hiç kimseden esirgemeden yapıyordu. Ticaret Borsası’na çok büyük bir kimlik ve vizyon kazandıran bir isimdi. Nezaket, saygınlık, ağabeylik ona çok yakışıyordu.

KALEMCİ: HEP DENİZLİ İÇİN DİDİNDİ
İlter Panayır ile çok uzun yıllar hem TOBB hem de Denizli’de mesai yaptık. Böyle değerli bir ağabeyimi kaybetmekten ötürü üzüntülüyüm, mutsuzum. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesi’ne başsağlığı diliyorum.

İLTER PANAYIR DEYİNCE:
İlter Panayır deyince aklıma Denizli geliyor. Denizli’nin bütün konularında gerek Ankara’da gerek farklı platformlarda savunan, mücadele eden, didinen bir isim geliyor. Kendisi için değil Denizli için yaşadı.  Çok önemli bir ismi kaybettik.

İLGERİ: HEPİMİZE YOL GÖSTERDİ
Çok değerli bir insandı. 10 yıla yakın birlikte çalıştık. Denizli’nin çıkarları için Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve İhracatçılar Birliği olarak hep birlikte çalıştık. Bunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de taşıdık. Büyüğümüz olarak bize hep yol gösterdi. Denizli’ye hizmetleri büyüktür. Allah rahmet eylesin. Denizli’nin başı sağolsun

İLTER PANAYIR DEYİNCE:
İlk aklıma gelen birlik ve beraberlik içinde olmamızdır. Hızlı hareket ederdi. Dakikti, randevularına zamanında gelir, kimseyi bekletmezdi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı