REKLAMI GEÇ

Kadın sorunları konuşuldu

Kadın sorunları konuşuldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce düzenlenen “Kadın Olmak Kadın Gibi Yaşamak” konulu panelde, kadın sorunları ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2015 Pazartesi, 10:29

“Kadın Olmak Kadın Gibi Yaşamak” konulu panel, AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe’nin eşi Sultan Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve 19 ilçeden gelen kadınların katılımıyla yapıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, panelin açılışında, kadını konuşmak, kadın ne yapar, kadın gibi yaşamak nedir, bunları tartışmak için bir araya geldiklerini, kadından son dönemde edilgen, dövülen ve hor görülen olarak söz edildiğini, ancak kadın gibi yaşamanın çok daha farklı olduğunu söyledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen de, 19 ilçeden gelen kadınlarla bir arada bulunmanın önemine işaret ederek, “İstedik ki hepimiz konuşalım. Bizler kadın olarak ne istiyoruz, ana olarak, evlat olarak, gelin olarak, kız olarak ne istiyoruz, burada bunu bir sonuca bağlamak istiyoruz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise, yasal düzenlemeleri anlatttı. Dalbudak, “Hep kadına şiddetle ilgili konuşulan ve bunun üzerinden devam eden sohbetlerden sıyrılıp, biz kadınlar için bir şeyler yapıyoruz diyen bir ekibin var olması gerçekten memnuniyet verici. Biz şiddetin her türlüsü ile hükümetlerimiz boyunca yaptığımız parlamento çalışmalarında gerekli olan bütün yasal düzenlemeleri yaparak mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı